Companiile americane care fabrică Lysol și Dettol, doi dintre cei mai cunoscuți dezinfectanți, fac apel la populație să nu consume aceste produse, după ce președintele Donald Trump a sugerat posibilitatea injectării de dezinfectanți pentru a proteja oamenii de coronavirus, anunță CNN.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Și compania britanică Reckitt Benckiser (RB) a avertizat vineri că consumul uman de produse dezinfectante este periculos. Aceasta a emis declarația în urma „recentelor speculații și a activității de social media”. “În calitate de lider global în domeniul sănătății și produselor de igienă trebuie să fim clari că în niciun caz produsele noastre dezinfectante nu trebuie administrate în corpul uman (prin injecție, ingestie sau orice altă cale)”, a declarat compania într-un comunicat.

Comunitatea medicală l-a criticat pe președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, după ce acesta a sugerat să se cerceteze dacă dezinfectantul injectat în corp ar putea opri infecția cu noul coronavirus.

“Văd dezinfectantul că îl elimină într-un minut (coronavirusul – n.r.). Există un mod în care putem face ceva de genul acesta prin injectare în corp sau altă metodă de curățare … ar fi interesant să verificăm asta”, a spus Trump. “Mi se pare interesant”, a adăugat el.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania