Companiile americane care fabrică Lysol și Dettol, doi dintre cei mai cunoscuți dezinfectanți, fac apel la populație să nu consume aceste produse, după ce președintele Donald Trump a sugerat posibilitatea injectării de dezinfectanți pentru a proteja oamenii de coronavirus, anunță CNN.

Și compania britanică Reckitt Benckiser (RB) a avertizat vineri că consumul uman de produse dezinfectante este periculos. Aceasta a emis declarația în urma „recentelor speculații și a activității de social media”. “În calitate de lider global în domeniul sănătății și produselor de igienă trebuie să fim clari că în niciun caz produsele noastre dezinfectante nu trebuie administrate în corpul uman (prin injecție, ingestie sau orice altă cale)”, a declarat compania într-un comunicat.

Comunitatea medicală l-a criticat pe președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, după ce acesta a sugerat să se cerceteze dacă dezinfectantul injectat în corp ar putea opri infecția cu noul coronavirus.

“Văd dezinfectantul că îl elimină într-un minut (coronavirusul – n.r.). Există un mod în care putem face ceva de genul acesta prin injectare în corp sau altă metodă de curățare … ar fi interesant să verificăm asta”, a spus Trump. “Mi se pare interesant”, a adăugat el.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.