Pe lângă povești, basme, activități și spectacolele pe care le difuzează online, Teatrul Național din Cluj-Napoca a lansat un nou proiect – FOCUS: POEZIE.

“Dorim să vă aducem mai aproape poezia concentrându-ne, rând pe rând, pe câte un poet din opera căruia actorii noștri vin bucuroși să ne citească”, spune echipa teatrului clujean.

Proiectul a început cu poeziile Anei Blandiana. Actorii Florian-Mihai Nitu, Elena Ivanca, Ovidiu Crisan, Sânziana Tarța, Dumitrean Ramona, Cătălin Herlo, Romina Merei, Sorin Leoveanu, Adriana Băilescu, Cristian Grosu și Iorga Silvius au recitat câte două poeme din volumul „Variațiuni pe o temă dată” din 2018, dedicat lui Romulus Rusan, și câte un poem din alte volume scrise de îndrăgita poetă.

Filmările au fost postate pe pagina de Facebook a Teatrului Național miercuri și joi.

Proiectul FOCUS: ANA BLANDIANA s-a încheiat cu o surpriză. Poeta a salutat demersul teatrului și i s-a alăturat printr-o înregistrare în care a citit din propriile versuri, special pentru această ocazie.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.