Un locuitor al municipiului Sibiu a sunat astăzi la 112 după ce a descoperit în propria curte un element de muniție neexplodată în timp ce efectua lucrări de amenajare chiar în apropierea casei. O echipă pirotehică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a intervenit de urgență.

”Astăzi, 25.04.a.c., în jurul orei 12:00, ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgență 112, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a intervenit de urgență în municipiul Sibiu, str. Londra pentru ridicarea unui element de muniție descoperit de un cetățean care efectua lucrări de amenajare în curtea gospodăriei. La fața locului pirotehnicienii sibieni au efectuat cercetarea terenului, detectarea, identificare, ridicare, transport și depozitare conform OMAI 135/1015 a unui element-muniție, Lovitură Aruncător PG7V.”, arată ISU Sibiu într-un comunicat de presă.

ISU atrage atenția că, în situația în care cetățenii descoperă muniţie rămasă neexplodată, este important să nu atingă aceste elemente, să nu lovească sau să miște elementele de muniție din locul în care au fost găsite și, în niciun caz, să nu încerce să le demonteze componentele sau să le depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi.

”Sunați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.”, mai spune sursa citată în comunicatul de presă.

Foto ISU Sibiu

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.