Consiliul Judeţean Mureş a alocat, vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, suma de 1.031.000 lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, subordonat Ministerului Sănătăţii, pentru transformarea sălii polivalente a UMFST în spital modular SARS-Cov 2.

“În momentul de faţă, mai sunt locuri libere pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus în clinicile de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1, în spitalul care este desemnat pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Totuşi am considerat important să pregătim spaţii alternative pentru tratarea acestor pacienţi, pentru situaţia în care numărul bolnavilor ar depăşi capacitatea actuală de primire a spitalelor din Târgu Mureş. Decizia ca spitalul modular să fie amenajat în Sala Polivalentă al UMFST Târgu-Mureş a fost luată la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş. Consiliul Judeţean Mureş contribuie financiar la realizarea acestui proiect, coordonarea şi executarea lucrărilor este în sarcina Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, a declarat preşedintele CJ Mureş, Péter Ferenc.

Potrivit CJ Mureş, spitalul modular de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş va avea 90 de paturi unde vor fi trataţi pacienţi confirmaţi COVID-19 cu o forme uşoare şi medii, precum şi cei infectaţi care sunt asimptomatici.

De asemenea, bugetul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, aflat în subordinea Consiliului Judeţean, a fost rectificat, vineri, cu suma de 66.000 de lei, în urma încasării de donaţii şi sponsorizări pentru asigurarea materialelor sanitare şi a echipamentelor de protecţie în combaterea epidemiei COVID-19.

Consiliul Judeţean Mureş a mai anunţat că, în conformitate Ordonanţa Militară nr.8, asigură pentru personalul din sistemul public sanitar, la cerere, spaţii hoteliere destinate repausului dintre ture sau gărzi, precum şi trei mese pe zi.

Astfel, la Târgu Mureş, 180 de persoane, angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean Mureş, care tratează pacienţii confirmaţi cu coronavirus, beneficiază de cazare şi masă. Pentru aceste cheltuieli, la rectificarea bugetară, a fost alocată suma de 1.700.000 de lei. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania