fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSSala polivalentă a UMFST din Târgu Mureș se transformă în spital modular...

Sala polivalentă a UMFST din Târgu Mureș se transformă în spital modular SARS-Cov 2

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Judeţean Mureş a alocat, vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, suma de 1.031.000 lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, subordonat Ministerului Sănătăţii, pentru transformarea sălii polivalente a UMFST în spital modular SARS-Cov 2.

„În momentul de faţă, mai sunt locuri libere pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus în clinicile de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1, în spitalul care este desemnat pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Totuşi am considerat important să pregătim spaţii alternative pentru tratarea acestor pacienţi, pentru situaţia în care numărul bolnavilor ar depăşi capacitatea actuală de primire a spitalelor din Târgu Mureş. Decizia ca spitalul modular să fie amenajat în Sala Polivalentă al UMFST Târgu-Mureş a fost luată la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş. Consiliul Judeţean Mureş contribuie financiar la realizarea acestui proiect, coordonarea şi executarea lucrărilor este în sarcina Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, a declarat preşedintele CJ Mureş, Péter Ferenc.

Potrivit CJ Mureş, spitalul modular de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş va avea 90 de paturi unde vor fi trataţi pacienţi confirmaţi COVID-19 cu o forme uşoare şi medii, precum şi cei infectaţi care sunt asimptomatici.

De asemenea, bugetul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, aflat în subordinea Consiliului Judeţean, a fost rectificat, vineri, cu suma de 66.000 de lei, în urma încasării de donaţii şi sponsorizări pentru asigurarea materialelor sanitare şi a echipamentelor de protecţie în combaterea epidemiei COVID-19.

Consiliul Judeţean Mureş a mai anunţat că, în conformitate Ordonanţa Militară nr.8, asigură pentru personalul din sistemul public sanitar, la cerere, spaţii hoteliere destinate repausului dintre ture sau gărzi, precum şi trei mese pe zi.

Astfel, la Târgu Mureş, 180 de persoane, angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean Mureş, care tratează pacienţii confirmaţi cu coronavirus, beneficiază de cazare şi masă. Pentru aceste cheltuieli, la rectificarea bugetară, a fost alocată suma de 1.700.000 de lei. 

Redactia

Articole recente

Peste 1.000 tineri români au șansa să călătorească gratuit în Europa prin programul DiscoverEU

Pentru a beneficia de permisele de călătorie, tinerii eligibili trebuie să se înscrie  accesând Portalul European pentru Tineret. 

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară

În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Amenda aplicată pentru inscripţia de pe statuia Kölcsey din Carei a fost anulată în primă instanţă

Primăria Carei a fost amendată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare, la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, la două săptămâni după dezvelirea statuii poetului care a scris versurile imnului maghiar, pe motiv că pe monument se aflau numai inscripţii în limba maghiară

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Mai multe articole de același fel

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.