Cărțile de identitate, cărțile de identitate provizorii și mențiunile de stabilire a reședinței expirate sunt valabile pe teritoriul României, inclusiv 90 de zile de la încetarea stării de urgență.

În cazuri excepționale, care au la bază motive medicale, pierderea, furtul sau distrugerea actelor de identitate, cetățenii din municipiul Deva, localitățile componente și comunele arondate pot solicita Serviciului Evidența Persoanelor Deva eliberarea unui nou act de identitate sau înscrierea mențiunii cu privire la stabilirea reședinței.

Programarea pentru depunerea documentelor necesare eliberării actelor de identitate se face exclusiv online, pe site-ul Primăriei Municipiului Deva (www.primariadeva.ro) – Secțiunea ”Programare online cartea de identitate” (link: https://deva-evp.admin-primarie.ro/rezervare).

Noile acte de identitate vor fi ridicate de la ghișeele Serviciului Evidența Persoanelor Deva, de luni până vineri, între orele 12:00-16:00.

Accesul în incinta Direcției Publice Locale de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Deva este permis doar pentru trei persoane, în același timp, iar zona de așteptare se află în afara incintei instituției.

Cetățenii care se prezintă la sediul Serviciului Evidența Persoanelor Deva au obligația să respecte măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 prevăzute de ordonanțele militare – purtarea echipamentului de protecție (măști și mănuși), păstrarea distanței de siguranță și folosirea substanțelor dezinfectante puse la dispoziție.

Informații suplimentare cu privire la eliberarea actelor de identitate se pot obține la numerele de telefon 0254.234.533 și 0726.700.767 sau pe adresa de e-mail: evidentapersoanelor@primariadeva.ro.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.