O femeie care fusese declarată moartă de coronavirus de spitalul unde a fost internată a fost găsită în viață după ce, cu trei săptămâni înainte, spitalul trimisese cenușa femeii familiei acesteia.

Cazul s-a petrecut în Ecuador și este al unei femei de 74 de ani, Alba Maruri. Femeia fusese în comă, timp de trei săptămâni, iar acum s-a trezit. Familia îi organizase deja funeraliile, scrie BBC.

Când s-a trezit din comă, femeia a rugat personalul medical să îi sune sora. Vestea a produs o bucurie imensă în fa,ilia femeii, însă a rămas întrebarea: cui aparține cenușa pe care ei au primit-o.

O echipă de la spitalul unde a fost internată femeia a mers acasă la familia acesteia pentru a-și cere scuze. Li s-a explicat că toată situația este cauzată de haosul din spital creată de numărul mare de personae infectate cu coronavirus.  Femeia locuiește în Guayaquil, orașul-epicentru al virusului în Ecuador, unde situația este atât de gravă încât victimele COVID-19 sunt lăsate să moară pe străzi sau la intrarea în spitale.

Alba Maruri a ajuns la spital luna trecută, cu febră mare și dificultăți respiratorii. Pe 27 martie, familia sa a fost anunțată că a decedat. Acestora le-a fost arătat un cadavru la morgă, însă nu s-au putut apropia de trupul neînsuflețit, de teama contaminării cu virusul. Nepotul femeii, Jaime Morla, a crezut că trupul este într-adevăr al mătușii sale. „Mi-a fost teamă să îi privesc fața. Am stat la distanță de un metru și jumătate. Avea același păr, aceeași nuanță a tenului”, a spus acesta, citat de BBC.

Cadavrul a fost apoi incinerat, iar cenușa trimisă familiei. „E un miracol! Pentru aproape o lună am crezut că este moartă. Imaginați-vă!”, a spus Aura, sora femeii.

FOTO CREDIT: Pixabay.com

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.