O femeie care fusese declarată moartă de coronavirus de spitalul unde a fost internată a fost găsită în viață după ce, cu trei săptămâni înainte, spitalul trimisese cenușa femeii familiei acesteia.

Cazul s-a petrecut în Ecuador și este al unei femei de 74 de ani, Alba Maruri. Femeia fusese în comă, timp de trei săptămâni, iar acum s-a trezit. Familia îi organizase deja funeraliile, scrie BBC.

Când s-a trezit din comă, femeia a rugat personalul medical să îi sune sora. Vestea a produs o bucurie imensă în fa,ilia femeii, însă a rămas întrebarea: cui aparține cenușa pe care ei au primit-o.

O echipă de la spitalul unde a fost internată femeia a mers acasă la familia acesteia pentru a-și cere scuze. Li s-a explicat că toată situația este cauzată de haosul din spital creată de numărul mare de personae infectate cu coronavirus.  Femeia locuiește în Guayaquil, orașul-epicentru al virusului în Ecuador, unde situația este atât de gravă încât victimele COVID-19 sunt lăsate să moară pe străzi sau la intrarea în spitale.

Alba Maruri a ajuns la spital luna trecută, cu febră mare și dificultăți respiratorii. Pe 27 martie, familia sa a fost anunțată că a decedat. Acestora le-a fost arătat un cadavru la morgă, însă nu s-au putut apropia de trupul neînsuflețit, de teama contaminării cu virusul. Nepotul femeii, Jaime Morla, a crezut că trupul este într-adevăr al mătușii sale. „Mi-a fost teamă să îi privesc fața. Am stat la distanță de un metru și jumătate. Avea același păr, aceeași nuanță a tenului”, a spus acesta, citat de BBC.

Cadavrul a fost apoi incinerat, iar cenușa trimisă familiei. „E un miracol! Pentru aproape o lună am crezut că este moartă. Imaginați-vă!”, a spus Aura, sora femeii.

FOTO CREDIT: Pixabay.com

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania