Câteva sute de cetăţeni au fost prezenți astăzi la ceremonia de înmormântare a unei persoane importante din comunitatea roma, ignorând ordonanțale militare în vigoare. Surprinzător, polițiștii și jandarmii prezenți la fața locului s-au limitat doar să privească, fără a interveni, scrie site-ul vasiledale.ro.

Cei prezenți la înmormântare sunt împraştiaţi atât în incinta cimitirului de pe Bd. Unirii, cât şi de-a lungul şoselei, dar şi pe terenurile virane din zonă. La faţa locului sunt şase echipaje de poliţie şi patru de jandarmi. Oamenii legii nu intervin, ci doar supraveghează, cu toate că ordonanţa militară prevede participarea la înmormântări a maximum 8 persoane.

Instituția prefectului județului Maramureș, a transmis un comunicat de presă, susținând că polițiștii băimăreni s-au sesizat din oficiu cu privire la prezența mai multor persoane în zona unui cimitir de pe raza municipiului reședință de județ.

”Echipajele de poliție s-au deplasat la fața locului și le-au solicitat cetățenilor care se aflau în perimetrul respectiv să respecte prevederile ordonanțelor militare. Slujba de înmormântare s-a desfășurat în conformitate cu prevederile ordonanței militare, cu participarea a maximum opt persoane. Celelalte persoane care au rămas în zona trotuarelor și gardurilor cimitirului sunt verificate, identificate și vor fi sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare de către polițiști.”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a dispus efectuarea de verificări cu privire la modalitatea de intervenție a polițiștilor, urmând a fi luate măsuri în funcție de cele constatate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania