Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, luni, când vor avea loc Evaluarea Națională și Bacalaureatul, dar și cum vor putea fi încheiate mediile școlare, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că școlile vor rămâne închise în acest an școlar.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Evaluarea Națională începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul, care, în acest an, va avea prima dată probele scrise și apoi probele orale, va începe în 22 iunie. Examenele se vor desfășura cu cel mult 10 elevi în clasă, în condiții de respectare a distanțării.

Anisie a precizat că, deși școlile rămân închise și se va învăța în continuare la distanță, elevii din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu profesional și postliceal pot reveni în clase după data de 2 iunie, pentru două săptămâni, pentru a face pregăture pentru examenele naționale.

„Pentru elevii cu probleme de sănătate sau care au acasă persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi optională, iar decizia va aparține părinților. În această situație, pregătirea elevilor se va face în sistem online”, a spus Monica Anisie, citat de Digi24.

Examenele naționale se vor susține în baza unei programe deja publicate de Ministerul Educației, care va conține doar materia predată în primul semestru al acestui an școlar.

În condițiile în care școlile vor rămâne închise în acest an, copiii vor învăța și vor primi note online, a mai spus ministrul.

„Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învăţare şi sarcini de lucru”, a adăugat Monica Anisie.

Anisie a adăugat că materia care nu a fost predată anul acesta va fi recuperată în următorul an școlar. „Ministerul Educaţiei va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încât unele conţinuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul şcolar următor. Cu alte cuvinte, se recuperează materia neparcursă în această perioadă. Referitor la încheierea situaţiei şcolare, mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susţine teze. Pentru situaţiile speciale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare”, a mai spus ministrul.

FOTO: CPATURA VIDEO

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania