Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia nu mai niciun cadru medical infectat cu COVID-19. Ultimul infirmier confirmat pozitiv de la secția special amenajată pentru îngrijirea pacienților suspecți de coronavirus a fost declarat vindecat sâmbătă.

Anterior acestui caz a fost declarat vindecat un asistent medical de la secția de Urologie, iar la mijlocul lunii aprilie, patru cadre medicale ale secției de Gastroenterologie – un medic, doi asistenți medicali și un infirmier – s-au vindecat de COVID-19.

„Rezultatele a două teste consecutive, în cazul fiecăruia dintre cele șase cazuri pozitive, au ieșit negative. Cadrele medicale au avut o evoluție favorabilă încă de la debut, fiind izolate din timp, corespunzător, pentru protejarea personalului medico-sanitar și pacienților. În total, de la începutul evoluției pandemiei, de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, au fost testate în jur de 450 de cadre medicale, iar toate rezultatele, cu excepția celor menționate mai sus, au ieșit negative”, au anunțat reprezentanții SJU Alba Iulia.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.