Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia nu mai niciun cadru medical infectat cu COVID-19. Ultimul infirmier confirmat pozitiv de la secția special amenajată pentru îngrijirea pacienților suspecți de coronavirus a fost declarat vindecat sâmbătă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Anterior acestui caz a fost declarat vindecat un asistent medical de la secția de Urologie, iar la mijlocul lunii aprilie, patru cadre medicale ale secției de Gastroenterologie – un medic, doi asistenți medicali și un infirmier – s-au vindecat de COVID-19.

„Rezultatele a două teste consecutive, în cazul fiecăruia dintre cele șase cazuri pozitive, au ieșit negative. Cadrele medicale au avut o evoluție favorabilă încă de la debut, fiind izolate din timp, corespunzător, pentru protejarea personalului medico-sanitar și pacienților. În total, de la începutul evoluției pandemiei, de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, au fost testate în jur de 450 de cadre medicale, iar toate rezultatele, cu excepția celor menționate mai sus, au ieșit negative”, au anunțat reprezentanții SJU Alba Iulia.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania