Lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda are 17 kilometri și cuprinde tronsonul de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului.

Termenul de finalizare asumat recent de către constructori este 30 noiembrie anul acesta, dar o filmare recentă din dronă arată că încă mai este mult de lucru pe acest șantier, mai ales la nodul rutier de la Sebeș, unde se intersectează autostrăzile A10, A1 și Drumul Național 1. De asemenea, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API), cel mai important ONG care monitorizează proiectele de autostrăzi din România, susțineau în urmă cu două săptămâni că termenul anunțat de constructori este nerealist.

Valoarea contractului pentru Lotul 1 al autostrăzii Sebeș – Turda este de 541 milioane de lei, iar constructorul acestui tronson este Impresa Pizzarotti.

“Pe tronsonul 1 lucrurile nu stau deloc bine. O filmare completă arată o mobilizare mediocră în punctele nevralgice: nodurile Sebeș și Alba Iulia Nord. Vedem același ritm jalnic cu care italienii de la Pizzarotti ne-au obișnuit, luându-le, de exemplu, peste doi ani de zile să “termine” podul peste Mureș (fără asfalt). Deși teoretic cei 17 km ar putea fi gata în decembrie 2020 și s-ar putea inaugura traficul pe bretelele scurte din nodul Sebeș, nu va fi posibil la viteza de execuție actuală! 30 noiembrie 2020, termenul de finalizare asumat recent de către constructori, este complet nerealist pe primul lot și practic imposibil pe cel de-al doilea, în condițiile blocajelor existente de ordin birocratic (stâlpi electrici la Alba Iulia Nord și Teiuș) și tehnic, în speță mobilizarea Pizzarotti și a Aktor”, semnala API la mijlocul acestei luni.

(FOTO: Captură YouTube.com)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania