Sibienii sunt chemați să ajute copiii care nu au acces la învățământul online prin donații de calculatoare, laptop-uri și tablete.

Inspectoratul Școlar Sibiu face un apel la cetățeni și la antreprenorii din județ pentru a-i ajuta cu donații pe elevii care nu pot învăța online împreună cu colegii lor pentru că nu au tehnologia necesară.

„Din păcate, pentru foarte mulți dintre elevii sibieni accesul la predarea online este mai dificil sau imposibil datorită lipsei unui echipament de conectare, a lipsei conexiunii sau a lipsei unor adulți care să le fie aproape. Nu putem să le facem pe toate, dar cred că unele lucruri sunt în puterea noastră de a fi îndreptate. Astfel, cred că locul unui calculator, laptop sau tabletă care poate că stă acum neutilizat/ă la dumneavoastră acasă sau la companiile din Sibiu, poate fi găsit în casele unora dintre copiii județului Sibiu care au nevoie de el”, este mesajul șefului Inspectoratului Școlar Sibiu, Alexandru Dumbravă.

PENTRU CEI CARE DORESC SĂ DONEZE:

Detalii logistice legate de donații:

Unde se aduc: str. Turismului Nr. 15 (Casa Corpului Didactic Sibiu)

Când: în zilele de marți, miercuri și joi, intre orele 10-12

Telefon: 0269.230259

Caracteristicile minimale ale produselor:

PC sau Lap top: Procesor dual core sau i3 , minim 4 GB RAM și placa video dedicata.

Tableta: minim 1 GB RAM.

Sistem de operare instalat și, dacă se poate, cu pachet Office.

La livrarea echipamentelor sunteți rugați să respectați metodele de protecție împotriva COVID-19.

De la Casa Corpului Didactic, echipamentele vor fi transferate în localitățile în care este mai mare nevoie de ele, conform unui necesar întocmit de partenera inițiativei, Alina Enache. Până la acest moment au fost înregistrate 548 de solicitări. Au prioritate elevii din anii terminali, clasele a 8-a și a 12-a, elevii din familii numeroase și din familii monoparentale.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania