fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIECampanie de donații pentru copiii care nu au acces la școala online....

Campanie de donații pentru copiii care nu au acces la școala online. Calculatoare, laptop-uri și tablete pentru elevii nevoiași

Publicat în

spot_img
spot_img

Sibienii sunt chemați să ajute copiii care nu au acces la învățământul online prin donații de calculatoare, laptop-uri și tablete.

Inspectoratul Școlar Sibiu face un apel la cetățeni și la antreprenorii din județ pentru a-i ajuta cu donații pe elevii care nu pot învăța online împreună cu colegii lor pentru că nu au tehnologia necesară.

„Din păcate, pentru foarte mulți dintre elevii sibieni accesul la predarea online este mai dificil sau imposibil datorită lipsei unui echipament de conectare, a lipsei conexiunii sau a lipsei unor adulți care să le fie aproape. Nu putem să le facem pe toate, dar cred că unele lucruri sunt în puterea noastră de a fi îndreptate. Astfel, cred că locul unui calculator, laptop sau tabletă care poate că stă acum neutilizat/ă la dumneavoastră acasă sau la companiile din Sibiu, poate fi găsit în casele unora dintre copiii județului Sibiu care au nevoie de el”, este mesajul șefului Inspectoratului Școlar Sibiu, Alexandru Dumbravă.

PENTRU CEI CARE DORESC SĂ DONEZE:

Detalii logistice legate de donații:

Unde se aduc: str. Turismului Nr. 15 (Casa Corpului Didactic Sibiu)

Când: în zilele de marți, miercuri și joi, intre orele 10-12

Telefon: 0269.230259

Caracteristicile minimale ale produselor:

PC sau Lap top: Procesor dual core sau i3 , minim 4 GB RAM și placa video dedicata.

Tableta: minim 1 GB RAM.

Sistem de operare instalat și, dacă se poate, cu pachet Office.

La livrarea echipamentelor sunteți rugați să respectați metodele de protecție împotriva COVID-19.

De la Casa Corpului Didactic, echipamentele vor fi transferate în localitățile în care este mai mare nevoie de ele, conform unui necesar întocmit de partenera inițiativei, Alina Enache. Până la acest moment au fost înregistrate 548 de solicitări. Au prioritate elevii din anii terminali, clasele a 8-a și a 12-a, elevii din familii numeroase și din familii monoparentale.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.

De la frigul din clase la căldura muzicii: Elevii de la Liceul de Artă din Sibiu învață iarna într-un frig cumplit

Liceul de Artă din Sibiu are nevoie de ajutor. El funcționează într-o clădire monument istoric ce aparține Bisericii Evanghelice. Pentru că nu e clădirea școlii, investițiile sunt aproape inexistente, motiv pentru care cei care au de suferit sunt elevii.