fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUEchipament de testare rapidă pentru COVID-19, la Spitalul Județean din Sibiu

Echipament de testare rapidă pentru COVID-19, la Spitalul Județean din Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Un nou echipament de testare pentru COVID-19, bazat pe detectarea anticorpilor, a fost instalat la Spitalul Județean din Sibiu.

Echipamentul a ajuns în dotarea spitalului datorită unei donații de 200.000 de lei din partea Oasis Green Energy. Achiziția a fost realizată prin eforturile Fundației Comunitare Sibiu, ca parte a campaniei “O comunitate pentru sănătate”.

Potrivit Consiliului Județean Sibiu, 1.000 de teste au fost deja livrate o dată cu aparatul, urmând ca spitalul să achiziționeze noi teste în continuare. Marți va avea loc instructajul din partea firmei furnizoare cu personalul laboratorului din cadrul Spitalului Județean Sibiu și se vor efectua testele de probă, pentru calibrarea aparatului. Împreună cu medicul epidemiolog și medicul infecționist se va elabora o strategie de testare, având în vedere cu prioritate personalul din unități medicale și sociale cu risc mai mare de infectare. Rezultatele pozitive se confirmă ulterior prin PCR.

Testarea la Sibiu se face în acest moment prin aparatul PCR donat de firma Con-A, un al doilea PCR fiind în curs de achiziție de către spital, cu fonduri de la Ministerul Sănătății și co-finanțare de la bugetul județului.

Articole recente

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii, una dintre cele mai vechi sărbători creştine

În Ardeal există obiceiul cunoscut ca “udatul nevestelor”, când femeile sunt stropite cu apă pentru a fi sănătoase şi frumoase tot restul anului.

Pünkösd után

Minden megváltozik az elsô Pünkösd után. Különleges lehetôségek birtokosaivá válnak, akik a Szentlélek kiáradása alá kerülnek. Sajnos, az Egyház népe nem mindig él az alkalommal.

Un pacient a căzut de la etajul trei al Spitalului Municipal Sibiu

Bărbatul era internat la Neurochirurgie

Mai multe articole de același fel