23.7 C
Cluj-Napoca

Echipament de testare rapidă pentru COVID-19, la Spitalul Județean din Sibiu

Published:

Un nou echipament de testare pentru COVID-19, bazat pe detectarea anticorpilor, a fost instalat la Spitalul Județean din Sibiu.

Echipamentul a ajuns în dotarea spitalului datorită unei donații de 200.000 de lei din partea Oasis Green Energy. Achiziția a fost realizată prin eforturile Fundației Comunitare Sibiu, ca parte a campaniei “O comunitate pentru sănătate”.

Potrivit Consiliului Județean Sibiu, 1.000 de teste au fost deja livrate o dată cu aparatul, urmând ca spitalul să achiziționeze noi teste în continuare. Marți va avea loc instructajul din partea firmei furnizoare cu personalul laboratorului din cadrul Spitalului Județean Sibiu și se vor efectua testele de probă, pentru calibrarea aparatului. Împreună cu medicul epidemiolog și medicul infecționist se va elabora o strategie de testare, având în vedere cu prioritate personalul din unități medicale și sociale cu risc mai mare de infectare. Rezultatele pozitive se confirmă ulterior prin PCR.

Testarea la Sibiu se face în acest moment prin aparatul PCR donat de firma Con-A, un al doilea PCR fiind în curs de achiziție de către spital, cu fonduri de la Ministerul Sănătății și co-finanțare de la bugetul județului.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img