Un nou echipament de testare pentru COVID-19, bazat pe detectarea anticorpilor, a fost instalat la Spitalul Județean din Sibiu.

Echipamentul a ajuns în dotarea spitalului datorită unei donații de 200.000 de lei din partea Oasis Green Energy. Achiziția a fost realizată prin eforturile Fundației Comunitare Sibiu, ca parte a campaniei “O comunitate pentru sănătate”.

Potrivit Consiliului Județean Sibiu, 1.000 de teste au fost deja livrate o dată cu aparatul, urmând ca spitalul să achiziționeze noi teste în continuare. Marți va avea loc instructajul din partea firmei furnizoare cu personalul laboratorului din cadrul Spitalului Județean Sibiu și se vor efectua testele de probă, pentru calibrarea aparatului. Împreună cu medicul epidemiolog și medicul infecționist se va elabora o strategie de testare, având în vedere cu prioritate personalul din unități medicale și sociale cu risc mai mare de infectare. Rezultatele pozitive se confirmă ulterior prin PCR.

Testarea la Sibiu se face în acest moment prin aparatul PCR donat de firma Con-A, un al doilea PCR fiind în curs de achiziție de către spital, cu fonduri de la Ministerul Sănătății și co-finanțare de la bugetul județului.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.