Parcul Național Piatra Craiului își extinde cu 350 hectare suprafața de protecție strictă pe care vor fi interzise orice fel de intervenții. În noul Plan de Management al parcului, aprobat în luna martie, este inclusă și noua suprafață. Este vorba despre porțiunea situată între Fântâna lui Botorog și bariera de intrare în parc, pe unul dintre versanţii de pe maginea drumului care trece prin Prăpăstiile Zărneştiului. Prin zonă trec mai multe trasee turistice spre cabana Curmătura.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În prezent, în Parcul Național Piatra Craiului aproape 7.000 de hectare de teren beneficiază de protecţie strictă, față de 4.879 de hectare, câte erau în 2005 – 2006, de exemplu. Acest procent de suprafață strict protejată reprezintă aproximativ 45%. Cea mai mare parte a parcului este gol alin, care de esemenea, este strict protej, inclusiv de păsunat.

„Împreună cu colegii de la Direcția Silvică Brașov și cu acordul Regiei Naționale a Pădurilor, am reușit să introducem încă 315 hectare de în categoria de zona strictă de protecție. Este vorba de un teren situat în zona de acces către Cabana Curmătura, extrem de importantă din punct de vedere turistic.Este vorba de porțiuni stâncoase, dar și pășuni, pe versantul estic , unde avem o specie foarte valoroasă, respectiv garofița Pietrei Craiului”, a declarat Mircea Vergheleț, administratorul parcului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania