Medicul din localitatea hunedoreană Brad, care a pierdut, luni seara, lupta cu coronavirusul, a lucrat timp de 37 de ani în spitalul Municipal Brad, unde a fost șeful secției de Medicină Internă. În luna mai a acestui an ar fi împlinit 70 de ani și urma să se pensioneze.

Marinela Feier a murit luni seara, la spitalul din Cluj-Napoca, unde era internată de la începutul lunii aprilie. Fusese transferată la clinica unde lucra și fiica sa, care este tot medic. După mai bine de două săptămâni la terapie intensivă, “A rămas fără plămâni”, scrie HotNews.ro. Posibila sursă a infecției este o pacientă pe care doctorița o internase pentru probleme digestive și care nu avea simptome specifice COVID-19. Pacienta a fost externată, între timp, și testată ulterior, abia după ce coronavirusul a fost confirmat în cazul doctoriței.

Ultima dată a fost la spital la sfârșitul lunii martie. În primele zile ale lunii aprilie a început să se simtă rău. Avea simptome de răceală și s-a tratat acasă.

“Nu și-a pus problema că ar avea COVID-19. Până atunci, în zona noastră nu fusese confirmat niciun caz. A crezut că este vorba despre o amigdalită, pentru că mai avusese astfel de episoade”, a declarat pentru HotNews dr. Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Municipal Brad.

După trei zile, starea i s-a înrăutățit. Avea insuficiență respiratorie. A venit la spital, a făcut testul rapid pentru COVID-19 și rezultatul a fost pozitiv.

“Inițial, am vrut să o transferăm la spitalul din Hunedoara, fiind cel mai apropiat de noi. Am luat legătura și cu fiica sa, care este medic la Cluj, am transferat-o acolo”, a adăugat Lucian Miron citat de HotNews.

În 8 aprilie a fost transferată la Spitalul Județean Cluj, la Clinica Medicală 1, acolo unde fiica sa este medic. “A fost internată la Terapie-Intensivă, iar de vinerea trecută starea i s-a agravat și a avut nevoie de suport respirator. Fiica dânsei mi-a spus că, practic, nu a mai avut plămâni. A rămas fără plămâni. Slăbiciunea a fost că doamna doctor avea și alte afecțiuni, respectiv diabet”, a mai spus directorul medical al Spitalului Brad.

Tot acolo a ajuns și soțul doctoriței Feier, care a fost testat după confirmarea bolii în cazul soției. “Abia după 2-3 zile a început să aibă simptome și el. Starea lui inițială a fost stabilă, ulterior s-a agravat, dar se pare că acum evoluția este favorabilă”, mai spune dr. Lucian Miron pentru HotNews.ro.

FOTO CREDIT: Facebook/Florin Cazacu

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania