Președintele Casei Naționale de Pensii, Laurențiu Țenț, a fost revocat din funcție, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, publicată luni în Monitorul Oficial, informează Mediafax. Atribuțiile au fost preluate de secretarul de stat Tomiță Murgoci. Laurenţiu Ţenţ fusese numit la șefia Casei Naţionale de Pensii tot de premierul Ludovic Orban, în decembrie 2019, pentru un mandat de cinci ani, după revocarea din funcție a fostului șef al CNPP Ioan Petru Căprariu.

Laurențiu Țenț

Laurențiu Țenț a fost revocat din funcția de președinte al Casei Naționale de Pensii Publice, la propunerea ministrului Muncii. Țenț era și președinte al Consiliului de Administrație al Casei Naționale de Pensii.

Atribuțiile de președinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naționale de Pensii Publice, vor fi preluate de Tomiță Murgoci, secretar de stat, până la numirea conducătorului instituției, în condițiile legii, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Laurenţiu Ţenţ, a fost înainte de numirea de la Casa Națională de Pensii, directorul executiv adjunct al Casei Județene de Pensii Bihor. Laurențiu Țenț a mai lucrat la Direcția Generală a Finanțelor Publice Bihor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania