Primăria Municipiului Satu Mare va aloca fonduri destinate elevilor care nu au la dispoziție tablete sau calculatoare, pentru a urma cursurile online. Inspectoratul Școlar a transmis Primăriei o situație din care rezulta că un număr de 901 copii din municipiu nu pot beneficia de predarea online întrucât au o situație materială care nu le-a permis părinților să le cumpere tablete sau calculatoare.

„Am decis să alocăm fonduri pentru achiziționarea de tablete. Acestea vor fi puse la dispoziția acestor copii, asigurându-se inclusiv conectarea la internet, să poată să beneficieze de cursurile online, pe care școlile din Satu Mare le țin în această perioadă”, a explicat primarul Kereskényi Gábor.

Decizia Primăriei Satu Mare vine după ce Ministerul Educației a comunicat decizia Guvernului de a nu mai redeschide untățile școlare până la toamnă. Excepții vor face doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, care vor putea reveni la școală între 2 și 12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

Până la finele anului școlar, profesorii vor preda lecții elevilor și studenților online. Decizia vine după o comunicare incoerentă și defectuoasă din partea ministrului Educației, clarificarea modului în care se vor încheia situațiile școalare fiind luată de către Guvern abia după intervenția publică a președintelui Klaus Iohannis.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania