Pentagonul a lansat oficial trei videoclipuri scurte care arată „fenomene aeriene neidentificate” Videoclipurile fuseseră anterior lansate de o companie privată, titrează CNN.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Videoclipurile arată ceea ce par a fi obiecte zburătoare neidentificate care se mișcă rapid în timp ce sunt înregistrate de camerele cu infraroșu. Două dintre videoclipuri conțin și vocile membrilor echipajului, care reacționează înmărmuiți de cât de repede se mișcă obiectele. O voce speculează că ar putea fi o dronă.

Marina a recunoscut anterior veridicitatea videoclipurilor, în septembrie anul trecut. Le lansează oficial acum, „pentru a clarifica orice concepție greșită din partea publicului cu privire la faptul dacă materialele care au circulat au fost sau nu reale sau dacă există sau nu mai multe videoclipuri”, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Sue Gough, citat de CNN.

Videoclipurile Navy au fost lansate pentru prima dată între decembrie 2017 și martie 2018 de To The Stars Academy of Arts & Sciences, o companie co-fondată de fostul muzician Blink-182 Tom DeLonge care spune că studiază informații despre fenomene aeriene neidentificate.

În 2017, unul dintre piloții care a văzut unul dintre obiectele neidentificate în 2004 a declarat la CNN că obiectul s-a mișcat cu o viteză și în moduri pe care nu le-a putut explica.

“Pe măsură ce m-am apropiat de el … a accelerat rapid spre sud și a dispărut în mai puțin de două secunde”, a spus David Fravor, pilotul Marinei SUA. “Acesta a fost extrem de rapid, ca o minge de ping-pong, care a sărit de pe un perete. Ca și cum s-ar fi lovit și apoi a mers în sens invers”.

Pentagonul a studiat anterior înregistrările întâlnirilor aeriene cu obiecte necunoscute, ca parte a unui program clasificat. Programul a fost lansat în 2007 și s-a încheiat în 2012, potrivit Pentagonului, deoarece au evaluat că există priorități mai mari care aveau nevoie de finanțare.

Cu toate acestea, Luis Elizondo, fostul șef al programului clasificat, a declarat în 2017 la CNN că el crede personal că „există dovezi foarte convingătoare că s-ar putea să nu fim singuri”.

“Aceste aeronave – le vom numi aeronave – afișează caracteristici care nu se află în prezent în inventarul SUA și nici în orice inventar străin pe care să îl cunoaștem”, a spus Elizondo despre obiectele pe care le-au cercetat, informează CNN. El spune că a demisionat din Departamentul Apărării în 2017 pentru a protesta pentru secretul care înconjoară programul și opoziția internă pentru finanțarea acestuia.

Reid a replicat luni că a fost „bucuros” că Pentagonul a lansat oficial videoclipurile, dar că „zgârie doar suprafața cercetării și a materialelor disponibile. SUA trebuie să arunce o privire serioasă și științifică asupra acestui aspect și a eventualelor implicații ale securității naționale”.

Și unii membri ai Congresului sunt încă interesați de această problemă, senatorii primind o informare clasificată de la oficialii Marinei, pe aeronave neidentificate, vara trecută.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania