30 de producători locali s-au înscris pe platforma ”Produs în Hunedoara”, site de promovare gratuită în mediul online, despre care Știrile Transilvaniei a scris la lansarea proiectului.

Platforma, care este încă în lucru, este un proiect al Agenției de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara (ADEH) creat pentru sprijinirea producătorilor autohtoni care-și pot valorifica, astfel, roadele muncii lor.

Site-ul ”Produs în Hunedoara” este structurat pe patru secțiuni orientative dedicate celor șase zone ale județului Hunedoara: Țara Zarandului, Valea Mureșului, Ținutul Pădurenilor, Ținutul Orăștiei, Țara Hațegului și Valea Jiului.

Secțiunile cuprind: produse agricole (legume, fructe, uleiuri și panificație, lactate, produse din carne, produse apicole, siropuri și conserve), grădinărit (diverși arbuști, flori, răsaduri), meșteri populari (ceramică, lemn, textile), artiști handmade (îngrijire personală, decorațiuni). 

Site-ul se adresează atât consumatorilor individuali, cât și magazinelor de profil și celor din categoria HoReCa. Clienții vor avea ocazia să achiziționeze direct produse autohtone, inclusiv produse tradiționale atestate sau înregistrate ca produs montan. Utilizatorii care accesează site-ul au la dispoziție o hartă activă, structurată pe cele șase zone ale județului Hunedoara, pentru o mai bună vizualizare și localizare a întreprinzătorilor locali, precum și filtre de căutare după categoria sau subcategoria de produse. 

”Până acum avem circa 30 de producători înscriși în baza de date. Cu o parte dintre ei avem deja o colaborarea mai îndelungată, au participat în ultimii ani la târgurile organizate de Agenție. Ideea este să aducem la un loc tot ceea ce înseamnă producător local din județul Hunedoara. Celor care vin spre noi, le oferim gratuit promovare pe site, astfel încât să câștige noi clienți și să-și poată dezvolta mica afacere”, a declarat directorul ADEH, Camelia Bedea.  

Reprezentanții ADEH au cerut și sprijinul primarilor din județul Hunedoara pentru transmiterea datelor de contact ale producătorilor locali, care își desfășoară activitatea în comuna sau orașul lor.

Producătorii și meșteșugarii care vor să se promoveze și să-și facă cunoscute produsele clienților au la dispoziție deocamdată pagina de Facebook ”Produs în Hunedoara”, grupul creat sub aceeași denumire și o secțiune în cadrul aplicației mobile ”Discover Hunedoara”, care are ca scop promovarea turistică a județului Hunedoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania