Proiectul de restaurare a Casei Darvas – La Roche se apropie de finalizare, stadiul fizic al lucrărilor fiind acum de 98%, a anunțat miercuri Primăria Oradea.

Proiectul a început în ianuarie 2018 și are ca scop valorificarea patrimoniului cultural orădean și deschiderea în acest loc a unui muzeu Art Nouveau.

În curtea interioară dinspre strada Libertății s-a finalizat execuția platformelor și trotuarelor din piatră cubică, s-a finalizat execuția lucrărilor privind fântâna decorativă și s-a început execuția gardului exterior dinspre strada Libertății, iar pe terasa exterioară de la etaj s-a finalizat montarea gresiei pe toată suprafața terasei și s-au placat treptele scării exterioare de lângă casa liftului cu gresie.

La demisol s-a finalizat montarea gresiei în toate camerele prevăzute prin proiect, s-a finalizat montarea gresiei și faianței în grupurile sanitare și s-au executat zugrăvelile în două straturi, iar la parter și etaj s-a executat ultimul strat de zugrăveli și s-au montat toate vitraliile prevăzute prin proiect.

De asemenea, au fost furnizate toate echipamentelor IT și electronice și s-a primit până acum 27% din mobilierul contractat prin proiect.

Lucrările  proiectului “Restaurarea Casei Darvas – La Roche în vederea valorificării patrimoniului cultural secession” sunt finanţate din fonduri europene. Valoarea contractului de execuție este de 4.7 milioane de lei (fără TVA), iar executantul lucrărilor de restaurare este societatea Constructorul Sălard.

Lucrările urmează să fie finalizate până 31 mai anul acesta acestui an, iar proiectul se va încheia în 30 august. În acest interval de timp se vor desfășura mai multe activități privind dotarea cu mobilier, digitizarea spațiului imobilului, activități de publicitate, de audit etc.

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural se ocupă acum de finalizarea planului de amenajare muzeală, de preluarea unor bunuri în custodie în vederea amplasării acestora în interiorul clădirii, dar și de pregătirea materialelor privind informațiile de specialitate adaptate temei de amenajare muzeală. Muzeul Orașului Oradea a contractat deja serviciile de restaurare a mobilierului, a tablourilor și a picturilor interioare si exterioare. Toate serviciile menționate sunt executate de specialiști atestați de către Ministerul Culturii.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania