Primarul Emil Boc, despre transportul de echipamente din China: “O plasa de siguranță” pentru personalul medical

Data:

Peste 1,3 milioane de echipamente pentru protecția personalului medical din spitalele clujene au ajuns miercuri la Cluj-Napoca.

Echipamentele au fost aduse cu o cursă TAROM din Shanghai. Aeronava a adus la Cluj-Napoca 75 de metri cubi de echipamente de protecție: 100.800 de bonete, 520.000 de mănuși, 540.000 de măști chirurgicale, 150.000 de mănuși cu mânecă lungă, 60.000 de măști FFP2, 10.000 de combinezoane impermeabile și 7.500 de ochelari de protecție.

„Am reușit, împreună cu Instituția Prefectului – Județul Cluj, Consiliul Judetean Cluj, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, cu sprijinul platformei Un Singur Cluj și al Băncii Transilvania, să achiziționăm echipamente de protecție pentru personalul medical. Acțiunea a fost programată înca din luna martie. Această achiziție ne oferă “o plasa de siguranță” pentru asigurarea echipamentelor de protecție pentru personalul medical, în condițiile dificile de procurare a unor asemenea materiale”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Echipamente de protecție vor fi distribuite spitalelor clujene și sunt achiziționate din fonduri puse la dispoziție de către autoritățile publice.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

O brutărie din Lunca de Jos a fost mistuită de flăcări

Pompieri militari şi civili acţionează, marţi seara, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o brutărie din localitatea Lunca de Jos, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.