fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSPrimul județ în care se va face testare în masă pentru COVID-19

Primul județ în care se va face testare în masă pentru COVID-19

Publicat în

spot_img
spot_img

Alba va fi primul județ din țară în care se va face testare în masă a populației, pentru depistarea noului coronavirus. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba va începe, prin laboratorul propriu, testarea în masă, prin metoda ”pooling”, utilizată internațional, informează Alba24.ro.

Metoda ”pooling” este bazată pe protocoale internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății și presupune amestecul de 8, 16 sau 32 probe recoltate de la tot atâția subiecți, astfel că se poate ajunge la testarea chiar și a 4.000 de persoane pe zi.

”Trebuie să fim pregătiți din timp pentru orice scenariu, astfel încât să putem proteja populația. Demararea testării în masă reprezintă un pas absolut firesc pentru DSP Alba, mai ales în contextul relaxării măsurilor începând cu data de 15 mai”, a declarat directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, citat de Alba24.ro.

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel