GALERIE FOTO. Protest al unor medici din Germania. S-au pozat goi ca să atragă atenția asupra lipsei de echipamente

0
354

Un grup de medici din Germania s-au fotografiat în pielea goală pentru a atrage atenția asupra lipsei de echipamente de protecție cu care se confruntă, în contextul pandemiei de COVID-19.

Numindu-și protestul „Neputință goală” (Blanke Bedenken), membrii acestui grup de medici germani au afirmat că s-au simțit expuși riscului la infecția cu coronavirus și spun că apelurile lor lansate deja de mai multe luni au rămas nebăgate în seamă.

„Noi suntem doctorițele și doctorii dumneavoastră. Pentru a vă trata sigur, avem nevoie, împreună cu echipa noastră, de echipament de protecție și suprijin prin politică. Dacă puținul pe care îl avem se termină, atunci vom arăta astfel”, au scris medicii pe pagina dedicată protestului, blankebedenken.org

Doctorii s-au fotografiat dezbrăcați în cabinetele lor, acoperindu-și părțile intime cu dosare, aparatură medicală sau chiar suluri de hârtie igienică.

“Am învățat să cos răni. Acum de ce sunt nevoită să învăț să cos și măști?”, scrie una dintre doctorițele care protestează, pe hârtia pe care o ține în față pentru a-și acoperi goliciunea.

Cadrele medicale germane au cerut în mod repetat punerea la dispoziție a mai multor echipamente speciale de protecție de la apariția primelor cazuri de coronavirus în Germania, la sfârșitul lunii ianuarie.

Un protest similar a avut loc și în Franța, unde medicii stomatologi au protestat pentru că vor trebui să deschidă cabinetele începând cu data de 11 mai, dar spun că nu au echipamente de protecție.

FOTO: blankebedenken.org
FOTO: blankebedenken.org
FOTO: blankebedenken.org
FOTO: blankebedenken.org

Mai multe fotografii și protestul medicilor pe pagina dedicată, blankebedenken.org

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.