fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSRobot cu ultraviolete folosit la dezinfecția Spitalului Județean din Zalău

Robot cu ultraviolete folosit la dezinfecția Spitalului Județean din Zalău

Publicat în

spot_img
spot_img

Un dispozitiv – robot care utilizează lămpi ce emit radiații ultraviolete este folosit pentru dezinfecția secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean din Zalău.

Radiațiile ultraviolete distrug microorganismele patogene, având un efect de inactivare și asupra tipurilor de coronavirusuri cunoscute, într-un interval de maxim 15 minute, susțin reprezentanții Consiliului Județean Sălaj.

Robotul este folosit de vineri la Spitalul Județean și poate dezinfecta toate suprafețele critice întâlnite în mediul spitalicesc – marginile și panourile paturilor, monitoarele de funcții vitale, ventilatoarele mecanice, suporturile pentru perfuzii, întrerupătoarele electrice, prizele, mânerele de la uși, geamuri etc.

Robotul a costat peste 235.000 lei, achiziția lui fiind făcută din bani de la bugetul județului.

Potrivit specialiștilor, dezinfecţia cu raze ultraviolete este indicată în cazul suprafeţelor netede şi a aerului în boxe de laborator, săli de operaţii, alte spaţii închise, pentru completarea măsurilor de curăţare şi dezinfecţie chimică, dispozitivul oferind posibilitatea memorării tuturor ciclurilor de dezinfecție efectuate și opțiunea verificării eficienței dezinfecției.

Lămpile au un timp de viață estimat de 12.000 de ore (aproximativ patru ani de utilizare continuă, 8 ore/zi).

Redactia

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel