Prof. dr. Teofil Pop, fondatorul Policlinicii Interservisan din Cluj-Napoca, prima policlinică privată din țară, s-a stins din viață marți în urma unui infarct, la 71 de ani.

Societatea de ORL și chirurgie cervico-facială a transmis un mesaj de condoleanțe și a prezentat cariera profesională a medicului clujean.

Prof. Dr. Teofil Pop s-a născut în 17 septembrie 1948, în Iuriu de Câmpie, comuna Cojocna, jud. Cluj.

A urmat Liceul Mihai Eminescu, apoi Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca, pe care a absolvit-o în anul 1972. Doctor în Medicină, specialitatea ORL din anul 1985, a devenit medic specialist O.R.L. în anul 1979 și medic primar O.R.L. în anul 1990. A participat la cursuri și stagii de perfecționare în țară și în străinătate.

În anul 1976 a intrat prin concurs la Disciplina ORL a UMF Cluj-Napoca. A ocupat succesiv posturile de asistent stagiar, apoi asistent titular, promovând în anul 1992 în funcția de șef de lucrări, în 1998 în cea de conferențiar. În 2003 devine profesor universitar la UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Este autor sau co-autor la 12 brevete de invenție. Activitatea științifică s-a materializat în peste 120 de lucrări publicate în reviste din țară și străinătate, precum și lucrări prezentate la diferite Congrese interne și internaționale. A efectuat peste 80.000 de intervenții chirurgicale. Este autor principal sau co-autor la 4 manuale pentru studenți și 5 monografii medicale.

A fost director-proprietar al Policlinicii Interservisan din Cluj-Napoca, prima policlinică privată din țară. În anul 2004 aceasta devine Centrul Medico-Chirurgical Universitar Interservisan, întemeiat în premieră românească. În anul 1992, a ocupat locul I pe țară și i s-a atribuit Diploma de Excelență. A fost membru în Societatea Română de Oto-Rino-Laringologie (din anul 1976), Uniunea Medicală Balcanică – secțiunea ORL Atena (din anul 1986), membru al Institutului Internațional de Alergologie din Bruxelles (din anul 2005). A fost președinte al Asociației Patronale Zonale a Medicilor din 2004 și vicepreședinte a secțiunii medicale a Uniunii Generale a Industriașilor din România, din același an.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania