Peste șase milioane de lei au fost alocate joi spitalelor sătmărene pentru finanțarea materialelor de protecție, sanitare și a echipamentelor medicale, prin hotărâre a Consiliului Județean (CJ) Satu Mare.

Din acești bani, 500.000 de lei vor fi folosiți de Primăria Carei pentru acoperirea cheltuielilor cu echipamente medicale și cu serviciile de cazare și masă pentru personalul medical care deservește spitalul din localitate. Spitalul Municipal Carei a fost desemnat spital suport pentru pacienți COVID-19 pozitiv sau suspecți, respectiv maternitate COVID-19 pozitiv sau suspecți.

Prin hotărârea de joi a CJ Satu Mare a fost suplimentat bugetul Spitalului Județean de Urgență cu cinci milioane de lei, Spitalul Orășenesc Negrești Oaș a fost finanțat cu 150.000 lei, iar Spitalul de Pneumoftiziologie din Satu Mare, cu 380.000 lei.

De la începutul acestui an, au fost investiți în sănătate în județul Satu Mare peste 37 de milioane de lei.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.