Fundația Agenția Împreună, care sprijină zeci de școli din țară cu un număr mare de copii dezavantajați, atrage atenția că 30% dintre elevii înscriși la aceste școli nu pot participa la cursurile oferite prin sistemul online, majoritatea provenind din rândul comunităților sărace. Putem să-i ajutăm.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Dreptul la educație este garantat de Constituție. Ce ne facem însă când, pentru a avea acces la educație, ai nevoie de o tabletă și de conexiune bună la internet?”, este o întrebare pe care echipa Fundației Agenția Împreună o pune în numele copiilor defavorizați.

Potrivit ONG-ului, principalul motiv pentru care copiii nu pot participa la școala online este cel economic. Părinții lor nu își pot permite achiziția echipamentelor necesare conectării la platformele electronice. “În atare condiții, este foarte probabil ca această categorie de copii să aibă parte de un act educațional și de mai de slabă calitate decât cel la care au fost expuși până în momentul apariției acestei crize sanitare, lucru care nu poate decât adânci clivajul de dezvoltare și să-i arunce în risc de abandon”, susțin experții fundației.

Dacă aveți calculator, laptop sau tabletă de care vă puteți lipsi, dați de știre Fundației Agenția Împreună (legături AICI și AICI) și ea se va asigura că echipamentele vor ajunge la una dintre aceste școli, care le va da în folosință copiilor care au nevoie.

Aveți și varianta unei donații, în conturile Fundației Agenția Împreună. Banii vor fi folosiți pentru achiziția unor astfel de terminale.

Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună”

CF: 12180126

Unicredit Bank – sucursala Izvor

Cont Lei: RO32BACX0000003001779007

Cont Euro: RO36BACX0000003001779032 Cont USD: RO97BACX0000003001779001

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania