Încă 10 noi cazuri confirmate de îmbolnăvire COVID-19 au fost înregistrate în județul Bistrița-Năsăud, în ultimele 24 de ore. Printre acestea, și o asistentă medicală de la Centrul de Dializă Diaverum din Bistrița. Astfel, numărul total de persoane bolnave din județ, din cauza coronavirusului SARS-Cov-2, ajunge la 185.

Centrul de Dializă Diaverum este unitatea din Bistrița la care își urma tratamentul medical, de mai multă vreme, prima persoană confirmată pozitiv COVID-19, în urmă cu mai bine de două săptămâni, din localitatea Parva. Ulterior înregistrării acestui caz, când fosta profesoară din localitate, pensionată pe caz de boală, a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus, reprezentanții Centrului de Dializă au infirmat suspiciunile apărute cu privire la alte posibile cazuri de infectare în cadrul unității medicale.

Dintre cele 185 de cazuri înregistrate în Bistrița-Năsăud, doar 70 mai sunt cazuri active, 99 de persoane fiind declarate vindecate până la această oră, iar 16 persoane decedând, din păcate. Încă se află sub tratament doi polițiști locali, un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, șapte angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, un funcționar din cadrul Primăriei Năsăud, precum și 11 cadre medicale și infirmiere. Au mai fost confirmați pozitiv până la această dată un pompier din cadrul Secției de Pompieri Năsăud și o persoană din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean.

La nivelul județului, 200 de persoane se află în continuare în carantină instituționalizată, iar alte 482 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania