fbpx
0.8 C
Cluj-Napoca
AcasăDescopera HunedoaraDescoperă Hunedoara din fotoliul de acasă

Descoperă Hunedoara din fotoliul de acasă

Publicat în

spot_img
spot_img

Azi vă invităm la Palatul Magna Curia din Deva! Instalați-vă comod în fotoliul de acasă și pregătiți-vă pentru o incursiune virtuală în spațiul încărcat de istorie al Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva.

Colecțiile valoroase ale acestui muzeu sunt găzduite de clădirea de patrimoniu a Castelului Bethlen, denumit și Palatul Magna Curia, ce se află la poalele Cetății Deva. Frumusețea acestui edificiu impresionează prin arhitectura deosebită, ce păstrează elementele stilistice baroce târzii. Importanța istorică a monumentului este una remarcabilă, dat fiind faptul că, de-a lungul timpului, clădirea palatului a ajuns și în proprietatea lui Gabriel Bethlen, comite al Hunedoarei, devenit ulterior principe al Transilvaniei.

Pasionaților de istorie și călătorii, le propunem o serie de tururi video ce pot fi accesate în pagina web a muzeului, www.mcdr.ro. Tot acolo puteți găsi publicații și documente din biblioteca muzeului, dar și prezentări interactive 3D ale unor importante exponate.

Vizitați Hunedoara de acasă și pe site-ul www.hunedoaraturism.ro.

Redactia

Articole recente

Memoria profesorului Barbu Ştefănescu, onorată la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea

Volumul omagial "Studia Interdisciplinaria - In Memoriam Magistri Barbu Ştefănescu" a fost dedicat amintirii celui care a fost directorul Muzeului Ţării Crişurilor, decan al Facultăţii de Istorie - Geografie, prorector şi director al Centrului de Studii Doctorale al Universităţii din Oradea.

Expoziţia „Samurai. Legendele Japoniei”, vernisată miercuri, în premieră naţională, la Muzeul Naţional Brukenthal

Cu prilejul vernisajului a fost lansat primul catalog despre samurai, la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

Mai multe articole de același fel

VIDEO | Povestea incredibilă a Floricăi Zaharia, hunedoreanca ce a condus un departament al celebrului muzeu american MET New-York

Atunci când te gândești la românii de excepție plecați în cele patru colțuri ale lumii, români care fac cinste acestei țări și cu care ne mândrim, este imposibil să nu o amintești pe Florica Zaharia. Un om de o inteligență sclipitoare, cu un bun simț tipic pentru Țara Moților, Florica Zaharia are o poveste de viață impresionantă. Împreună cu Romulus, soțul ei, Florica a fugit din lagărul comunist românesc în 1983. Își propuseseră să plece undeva în Europa vestică. Așa au ajuns în Spania, însă azilul politic în țara iberică le-a fost refuzat. Au decis atunci să își încerce norocul peste ocean, așa că au plecat în Statele Unite.