Lucrările la coridorul verde din cartierul Grigorescu din Oradea vor începe luni, suprafața totală care va fi amenajată depășind 28.000 de metri pătrați.

Valoarea contractului pentru obiectivul de investiție „Coridor verde pe strada Daliei, în cartierul Grigorescu” este de aproape șapte milioane de lei, iar durata de execuție este de 10 luni.

Proiectul de amenajare vizează două zone distincte: o suprafață de 22.500 de metri pătrați ce va oferi facilități pentru recreere activă și o zonă de recreere și odihnă pasivă în suprafață de 5.700 de metri pătrați, amenajată cu gazon și alei de acces.

Potrivit Primăriei Oradea, zona activă a coridorului verde prevede următoarele lucrări: amenajarea pistei de alergare/a pistei de biciclete, realizată din covor asfaltic colorat în suprafață de 1.000 de metri pătrați, pistă care va fi amplasată în jurul parcului, înconjurând locurile de joacă, zona sportivă şi spaţiile de loisir.

Zonele de joacă pentru copii vor fi diferenţiate pe categorii de vârstă. Acestea vor fi finisate cu covor de cauciuc și zgură și vor fi dotate cu echipamente de joacă. Terenul de sport va cuprinde diferite marcaje. În ceea ce privește suprafaţa de joc de 800 de metri pătrați, aceasta va fi din gazon și va fi dotată cu gradene în formă de arc pentru spectatori. Vor fi  amplasate trei mese de tenis între Pârâul Adona, zona de loisir şi terenul de sport.

Întrucât zona verde este traversată de Pârâul Adona, pentru a face legătura cu str. Antim Ivireanu, respectiv cu str. Apateului, s-a propus realizarea unor podeţe pietonale cu lăţimea de patru și doi metri.

18 pontoane (structuri de beton îmbrăcate în șipci de lemn cu o dimensiune de 2/2) vor fi dispuse în zona Pârâului Adona și vor asigura odihna pasivă a utilizatorilor parcului. De asemenea, trei pergole din  lemn vor fi amplasate  în interiorul coridorului verde. Aleile pietonale asfaltate în suprafață totală de 1950 de metri pătrați vor permite tranzitarea și odihna pasivă.

Zona verde va fi gazonată și plantată cu 260  arbori ornamentali din speciile mesteacăn, pin, tei, mai multe varietăți de arțar, salcie. Sistemul de irigație automatizat va asigura udarea peluzelor amenajate.

Pentru realizarea iluminatului public, în zona coridorului verde se vor monta 68 de stâlpi de iluminat.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania