fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEÎncep lucrările de amenajare a unui nou coridor verde în Oradea

Încep lucrările de amenajare a unui nou coridor verde în Oradea

Publicat în

spot_img
spot_img

Lucrările la coridorul verde din cartierul Grigorescu din Oradea vor începe luni, suprafața totală care va fi amenajată depășind 28.000 de metri pătrați.

Valoarea contractului pentru obiectivul de investiție „Coridor verde pe strada Daliei, în cartierul Grigorescu” este de aproape șapte milioane de lei, iar durata de execuție este de 10 luni.

Proiectul de amenajare vizează două zone distincte: o suprafață de 22.500 de metri pătrați ce va oferi facilități pentru recreere activă și o zonă de recreere și odihnă pasivă în suprafață de 5.700 de metri pătrați, amenajată cu gazon și alei de acces.

Potrivit Primăriei Oradea, zona activă a coridorului verde prevede următoarele lucrări: amenajarea pistei de alergare/a pistei de biciclete, realizată din covor asfaltic colorat în suprafață de 1.000 de metri pătrați, pistă care va fi amplasată în jurul parcului, înconjurând locurile de joacă, zona sportivă şi spaţiile de loisir.

Zonele de joacă pentru copii vor fi diferenţiate pe categorii de vârstă. Acestea vor fi finisate cu covor de cauciuc și zgură și vor fi dotate cu echipamente de joacă. Terenul de sport va cuprinde diferite marcaje. În ceea ce privește suprafaţa de joc de 800 de metri pătrați, aceasta va fi din gazon și va fi dotată cu gradene în formă de arc pentru spectatori. Vor fi  amplasate trei mese de tenis între Pârâul Adona, zona de loisir şi terenul de sport.

Întrucât zona verde este traversată de Pârâul Adona, pentru a face legătura cu str. Antim Ivireanu, respectiv cu str. Apateului, s-a propus realizarea unor podeţe pietonale cu lăţimea de patru și doi metri.

18 pontoane (structuri de beton îmbrăcate în șipci de lemn cu o dimensiune de 2/2) vor fi dispuse în zona Pârâului Adona și vor asigura odihna pasivă a utilizatorilor parcului. De asemenea, trei pergole din  lemn vor fi amplasate  în interiorul coridorului verde. Aleile pietonale asfaltate în suprafață totală de 1950 de metri pătrați vor permite tranzitarea și odihna pasivă.

Zona verde va fi gazonată și plantată cu 260  arbori ornamentali din speciile mesteacăn, pin, tei, mai multe varietăți de arțar, salcie. Sistemul de irigație automatizat va asigura udarea peluzelor amenajate.

Pentru realizarea iluminatului public, în zona coridorului verde se vor monta 68 de stâlpi de iluminat.

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Director CNAIR: Joi, la ora 15.00, se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi A3

Directorul general al CNAIR a precizat că, în viitor, acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad -Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră şi Marea Adriatică.