Pacienții cu coronavirus internați în stare gravă sunt tratați la Timișoara, începând de marți, cu Remdesivir, un antiviral care a dat rezultate în cazuri de persoane infectate cu COVID-19, în SUA.

Medicul Virgil Musta, șef secție Boli infecțioase la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit la Digi24 despre acest tratament, despre care spune că studiile clinice din Statele Unite arată că are o eficiență sporită față de alte medicamente.

„E un antiviral care a fost folosit în diferite patologii, inclusiv Ebola, cu efecte bune sau mai puțin bune, studiile sunt contradictorii și acolo. Dar a fost folosit pentru forme severe și critice pentru pacienții COVID, iar clinic, cei care au studiat această patologie au arătat o evoluție foarte bună. După administrare, starea generală s-a îmbunătățit mulți dintre pacienți care au fost chiar critici au depășit această fază”, a spus Virgil Musta, la Digi24.

„În două zile nu poți spune un rezultat. Vom avea și noi studiul nostru și vom putea face o analiză”, a precizat Virgil Musta.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania