fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂComedy Weekend pe TIFF Unlimited

Comedy Weekend pe TIFF Unlimited

Publicat în

spot_img
spot_img

Cu gândul la planurile de 1 mai de altădată, TIFF Unlimited propune un weekend de evadare prin film: relaxare cu scurtmetraje românești cu aer de vacanță și comedii multi-premiate. Comedy Weekend vine pe 2-3 mai cu o supradoză de umor, în filme imprevizibile, care au devenit un reper în cinematografia de gen și au fost hituri de box-office în țările de origine, Germania și Argentina.

Toni Erdmann, filmat în România, și Wild Tales, o colecție de șase povești trăsnite despre răzbunare, ambele nominalizate la Oscar, vor putea fi accesate gratuit doar la ora anunțată, de pe teritoriul României, după care vor rămâne disponibile pentru abonații platformei unlimited.tiff.ro.

Sâmbătă, 2 mai

ora 17.00 – Scurtmetraje românești

O colecție de scurtmetraje premiate, perfecte pentru un weekend de 1 mai.

Extrasezon, r. Ioachim Stroe

Weekend, r. Tudor Pojoni

Hello Kitty, r. Millo Simulov

Morski Briz, r. Cecilia Ștefănescu

ora 21.00 – Toni Erdmann

Regia: Maren Ade | Cu: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Ingrid Bisu, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell, Vlad Ivanov, Victoria Cociaș

Amuzant, tandru, revoltător, imprevizibil – Toni Erdmann merită o categorie doar a lui. Filmată în România și inclusă în Top 100 cele mai bune filme ale secolului 21 de BBC Culture, comedia spune povestea unui tată ajuns la pensie, pus mereu pe glume, care îi face o vizită surpriză fiicei sale, o femeie de carieră cu o poziție importantă într-o corporație din București. Co-produs de Ada Solomon.

Nominalizat la Oscar și la Globurile de Aur – Cel mai bun film străin, 2017; Premiul FIPRESCI la Cannes 2016

Duminică, 3 mai

ora 21.00 – Wild Tales/ Povești trăsnite

Regia: Damián Szifron

Umor negru și adrenalină în șase povești nebune despre răzbunare, reunite într-un film co-produs de Pedro Almodóvar. „Sălbatic în toate sensurile cuvântului” și „incredibil de amuzant”, cum îl descrie Rolling Stone. Furie la volan, un joc al destinului într-un avion, o nuntă explozivă – toate personajele ajung pe buza prăpastiei, spre incontestabila plăcere a pierderii controlului.

Nominalizat la Oscar – Cel mai bun film străin, 2015;  Competiție Cannes 2014

Proiectat în deschiderea TIFF 2015.

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România și singurul produs de acest gen din Europa Centrală și de Est.

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Muzicanții din Bremen – un nou concert pentru copii la Filarmonica clujeană

Marți, 9 aprilie 2024, Muzicanții din Bremen vor poposi pe scena sălii Auditorium Maximum în cadrul unui concert dublu în limba română (cu începere de la ora 9.30), respectiv în limba maghiară (cu începere de la ora 11.00).