Elevii din toată țara pot să asculte gratuit, începând de vineri, primele povești din proiectul „AudioPuck – Poveștile copilăriei”/AudioPuck – Népek meséi”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Proiectul este realizat de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, în parteneriat, în premieră, cu Ministerul Educației.

Primele două povești oferite copiilor pe site-ul Teatrului „Puck” sunt „Pupăza din tei”, de Ion Creangă, în lectura lui Radu Lărgeanu, și „A nyúl és a tavaszi hó”/„Iepurele și zăpada de primăvară”, poveste mongolă citită de Urmánczi Jenő.

Proiectul „AudioPuck – Poveștile copilăriei”/AudioPuck – Népek meséi” cuprinde înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului „Puck”. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.  Vor fi puse la dispoziția publicului în jur de 40 de înregistrări în limba română și 23 de înregistrări în limba maghiară.

Pentru ca demersul să ajungă la copiii din toată țara, Teatrul de Păpuși „Puck” a încheiat un parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, precum și cu un important post de radio din București.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania