Rectorii celor șase universităţi membre ale Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR), din care fac parte și universitățile din Cluj-Napoca, Timișoara și Târgu-Mureș, au luat o decizie comună în privința modului în care se vor desfășura examenele de admitere și de licență și sesiunea de examene pentru semestrul II.

Decizia a fost luată în urma unei ședințe la care au participat rectorii UMFST Târgu Mureș, UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, UMF “Victor Babeș” Timișoara, UMF Craiova, UMF “Carol Davila” București și UMF “Gr. T. Popa“ Iași.

La toate cele șase universități s-au stabilit următoarele proceduri:

• Înscrierile la examenul de admitere în ciclul universitar de licență vor avea loc pe platforme online.

• Examenul de admitere în ciclul universitar de licență se va face prin metoda tradițională, în data de 26 iulie 2020, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și de protecție a candidaților.

• Pentru reducerea riscului epidemiologic, sesiunea de examene pentru semestrul II și cea de reexaminare va avea loc preponderent online, după o metodologie proprie fiecărei universități și aprobată în Senatele universitare.

• Propunem să se elimine bariera dintre ciclul clinic și preclinic (la sfârșitul anului III de studiu) și să se poată promova în anul următor cu maxim 15 credite restante (propunerea este valabilă doar pentru acest an universitar 2019-2020).

• Examenul de licență va avea loc în luna septembrie 2020. Acesta se va desfășura online sau față în față, dacă situația epidemiologică o va permite.

• Termenul de depunere al lucrărilor de licență s-a prelungit până în data de 15 iulie. Se acordă posibilitatea redactării lucrării de licență de tip analiză sistematică pentru studenții din anul VI de la Facultatea de Medicină și Medicină Dentară, respective anul V la Facultatea de Farmacie, care nu pot efectua lucrările experimentale/clinice din cauza măsurilor epidemiologice luate la nivelul spitalelor. În această situație, titlul lucrării de diplomă poate fi modificat.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania