Schimbare de comandă, duminică dimineață, la Brigada 81 Mecanizată Bistrița. Colonelul Ioan Marin Cristurean i-a predat comanda Brigăzii 81 colonelului Traian Scurt, un fost comandant al Șoimilor Carpaților în perioada 2009-2016, cu două misiuni la activ în Afganistan, conform publicației locale Bistrița Express.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii 81 Mecanizată, capitalul Andreea Mureșan a confirmat telefonic, pentru Bistrița Express informația și a precizat că va reveni cu informații de presă pe marginea acestui eveniment. Ea a adăugat că a fost o predare de comandă fără ceremonial, în format restrâns, din cauza condițiilor speciale impuse de starea de urgență.

Deocamdată nici Ministerul Apărării Naționale nu a comunicat nimic despre schimbarea de comandă de la Brigada 81 Mecanizată Bistrița.

Potrivit publicației, fostul comandant, colonelul Ioan Marin Cristurean, care a condus 6 luni Brigada 81 Mecanizată din septembrie 2019, dar este în conducere ca locțiitor al comandantului brigazii de la Bistrița încă din 2015, a fost avansat.

Foto: Colonelul Ioan Cristurean, în 2015, la preluarea mandatului de locțiitor al comandantului Brigăzii 81 Mecanizată

Sursa foto: Bistrița-Năsăud Transilvania Tv

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania