Zeci de mii de lalele!!! Albe, roșii, mov, galbene. Culori puternice sau blânde. Florile primăverii târzii ce ne umplu sufletul de Aprilie, de căldura prevestitoare a verii, de miros fin și crud, de Olanda cu lanurile ei nesfârșite. Nu putem alerga într-un suflet acum, acolo, la Jibou, chiar dacă suntem îndrăgostiți de floarea ce era, odată, monedă de schimb precum mirodeniile Orientului. Dar putem să vedem online bogăția de culori ce pictează, în această vreme, minunatul loc.

Un tablou uriaș, realizat din 20.000 de lalele, ce înfățișează o moară olandeză, care a fost pregătit cu sârg de angajații grădinii împreună cu o firmă de amenajări de peisaje și o companie de flori olandeză încă din toamnă, merită să îl admirăm măcar în mediul virtual. Florile vor păli pănă când grădina își va putea deschide din nou porțile și toată munca uriașă va rămâne ne prețuită…

Și nu, în Grădina Botanică din Jibou nu sunt doar lalele. Veți vedea și alte flori minunate.

Grădina Botanică a Centrului de Cercetări Biologice a fost înființată în anul 1968 din inițiativa profesorului Vasile Fati în orașul Jibou, județul Sălaj. Aceasta se întinde pe spațiul parcului de agrement al castelului medieval ce a fost reședința familiei Wesselényi.

Pentru a vedea mai multe fotografii cu florile Grădini Botanice din Jibou puteți vizita și paginile de Facebook ale grădinii AICI și AICI

FOTO CREDIT: Urban Landscapes Green Cities Romania/Facebook

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.