15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SĂLAJVIDEO. Imagini de un frumos ireal la Grădina Botanică din Jibou, una...

VIDEO. Imagini de un frumos ireal la Grădina Botanică din Jibou, una dintre cele mai frumoase din țară, închisă din cauza pandemiei de coronavirus. Grădina poate fi vizitată online

Publicat în

spot_img
spot_img

Zeci de mii de lalele!!! Albe, roșii, mov, galbene. Culori puternice sau blânde. Florile primăverii târzii ce ne umplu sufletul de Aprilie, de căldura prevestitoare a verii, de miros fin și crud, de Olanda cu lanurile ei nesfârșite. Nu putem alerga într-un suflet acum, acolo, la Jibou, chiar dacă suntem îndrăgostiți de floarea ce era, odată, monedă de schimb precum mirodeniile Orientului. Dar putem să vedem online bogăția de culori ce pictează, în această vreme, minunatul loc.

Un tablou uriaș, realizat din 20.000 de lalele, ce înfățișează o moară olandeză, care a fost pregătit cu sârg de angajații grădinii împreună cu o firmă de amenajări de peisaje și o companie de flori olandeză încă din toamnă, merită să îl admirăm măcar în mediul virtual. Florile vor păli pănă când grădina își va putea deschide din nou porțile și toată munca uriașă va rămâne ne prețuită…

Și nu, în Grădina Botanică din Jibou nu sunt doar lalele. Veți vedea și alte flori minunate.

Grădina Botanică a Centrului de Cercetări Biologice a fost înființată în anul 1968 din inițiativa profesorului Vasile Fati în orașul Jibou, județul Sălaj. Aceasta se întinde pe spațiul parcului de agrement al castelului medieval ce a fost reședința familiei Wesselényi.

Pentru a vedea mai multe fotografii cu florile Grădini Botanice din Jibou puteți vizita și paginile de Facebook ale grădinii AICI și AICI

FOTO CREDIT: Urban Landscapes Green Cities Romania/Facebook

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Singurul cinematograf din judeţul Sălaj, modernizat printr-un proiect de peste 16 milioane de lei

Cinematograful nu mai funcţiona din anul 2005, el fiind preluat de administraţia locală în anul 2010, Primăria Zalău iniţiind un proiect de reabilitare şi transformare a sa, cu fonduri de la CNI.

Proiect de punere în valoare a porţilor şi gardurilor tradiţionale

Un proiect ce îşi propune conştientizarea publicului larg în legătură cu valoarea, importanţa şi frumuseţea porţilor şi gardurilor vechi, din lemn sau piatră, a fost demarat recent de Ambulanta pentru Monumente Salaj.