La Centrul de Transfuzie Sanguină din Maramureș a ajuns vineri, cu titlu gratuit, un echipament complet de colectare plasmă umană, produs în Germania.

Echipamentul medical ajută la colectarea plasmei umane de la pacienții vindecați de COVID-19, fiind folosită în cazul bolnavilor infectați.

Echipamentul a fost oferit Consiliului Județean (CJ) Maramureș de directorul general al Besmax Pharma Distribution, Florin Hozoc, și va putea fi folosit timp de 12 luni de către medicii maramureșeni.

Pe lângă echipament, au fost donate și 100 de kituri de colectare plasmă umană.

Aparatul de plasmafereză a fost deja instalat, urmând ca, în cursul săptămânii viitoare, după instruirea personalului, să fie pus în funcțiune.

”În județul nostru vor funcționa, în curând, trei echipamente Real Time-PCR, achiziționate prin finanțare și de la bugetul județului și este posibil să asistăm la o creștere a cifrei pacienților diagnosticați cu coronavirusul SARS-CoV-2. Avem nevoie tratamente performante în lupta cu Covid-19, în Maramureș, pentru că, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie am avut, în ultimele zile, o medie zilnică de aproape 100 de teste pentru identificarea noului coronavirus. În zilele următoare, aparatul Real-Time PCR va ajunge și la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus și este imperios necesar ca maramureșenii să fie testați, pentru a depăși cât mai curând această pandemie și cu cât mai puține pierderi”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.