Un incendiu puternic a izbucnit duminică la un fost motel din localitatea Luncoiu de Jos.

Intervenția pompierilor a avut un risc crescut deoarece în clădirea cuprinsă de flăcări se aflau 18 butelii încărcate cu GPL şi cu bioxid de carbon.

“Pompierii brădeni, sosiţi rapid la construcţia în care se manifesta arderea, au acţionat prompt pentru evacuarea buteliilor încărcate cu GPL şi cu bioxid de carbon. Încă înainte de ajungerea echipelor, un pompier brădean aflat în timpul liber, ajutat de mai mulţi localnici, a început operaţiunea de evacuare a buteliilor pentru evitarea unei deflagraţii. Concomitent cu acţiunea de evacuare a buteliilor, pompierii au acţionat cu 4 autospeciale cu capacitate mare şi medie pentru stingerea incendiului ce s-a extins la acoperişul, cu o suprafaţă de peste 250 mp, a unui fost motel cu structura P+1”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

În incendiu a mai fost distrus mobilierul din cinci încăperi şi s-au degradat pereţii din rigips, ferestrele uşile şi instalaţia electrică.

Cauza probabilă a incendiului pare a fi un scurtcircuit la un conductor electric. Valoarea pagubelor este estimată la 80.000 de lei, iar bunurilor salvate, la 100.000 de lei.

(FOTO: ISU Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania