Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Blaj depistate joi la prima testare cu COVID-19 au primit sâmbătă rezultat negativ, acestea fiind externate, dar urmând să stea în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Toate testele efectuate ieri şi astăzi pentru personalul medical şi auxiliar de la Spitalul Blaj au fost NEGATIVE! În această situaţie se află şi cele 5 asistente medicale şi infirmiere care au fost depistate la prima testare cu COVID-19 şi care, acum, la o nouă testare, au primit rezultat NEGATIV! În urma rezultatelor, acestea vor părăsi spitalul în această seară şi vor rămâne în izolare la domiciliu, timp de 14 zile”, a anunţat, pe contul său de facebook, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Edilul a mai transmis că a ieşit negativ şi testul pentru medicul infectat cu COVID-19.

“Acesta este în stare bună şi va continua tratamentul în spital, urmând să fie re-testat în ziua a 12-a şi a 13-a de la internare”, a menţionat Rotar.

Un medic, trei asistente şi două infirmiere de la Spitalul Municipal Blaj, unde sunt trataţi doar pacienţii cu forme severe sau grave de infecţii cu COVID-19 ori care au şi alte patologii cronice, au fost confirmaţi cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă transmis joi.

“La Blaj au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu COVID-19, toate în rândul cadrelor medicale, în prezent internate la Spitalul Municipal Blaj, astfel: un medic şi o asistentă medicală care au lucrat în prima tură a spitalului în tratarea pacienţilor cu coronavirus. Medicul prezintă formă medie de îmbolnăvire, cu o evoluţie favorabilă, în timp ce asistenta medicală este asimptomatică; 2 asistente şi 2 infirmiere care urmau să intre în tură săptămâna viitoare şi care s-au infectat în afara Spitalului Blaj. Ele prezintă forme asimptomatice”, se preciza în comunicatul dat publicităţii de Spitalul Municipal Blaj şi Primăria Blaj.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania