FOTO. Încep lucrările de transformare în pietonală a zonei Libertății din Oradea. Când va fi gata investiția și cât va costa

Data:

S-a dat startul la proiectul de transformare în zonă pietonală a zonei Libertății din Oradea, după ce marți a fost emis ordinul de începere a lucrărilor.

Acest proiect cuprinde străzile Libertății, Grigorescu și Iosif Vulcan, această zonă urmând să devină în mare parte pietonală la finalul investiției. Proiectul prevede desființarea tuturor parcărilor și a carosabilului pe strada Libertății şi pietonalizarea integrală a străzii Nicolae Grigorescu.

Totodată, vor fi păstraţi copacii existenți și integraţi în zona pietonală, iar pe partea dreaptă, în zona taluzului spre albia Crișului Repede, se va amenaja un zid de sprijin în vederea stabilizării acestuia precum și pentru a se realiza o zonă pe care pietonii să se poată așeza.

Potrivit Primăriei Oradea, proiectul are ca scop îmbunătățirea condițiilor de infrastructură publică urbană și a mobilității populației prin creşterea suprafeţelor pietonale, diminuarea gradului de utilizare a autoturismelor şi reducerea poluării în zona centrală a orașului Oradea.

În ceea ce privește strada Iosif Vulcan, proiectul prevede desființarea tuturor parcărilor, un sens giratoriu în intersecția cu strada Libertăţii și trotuare stânga-dreapta denivelate, pavate cu piatră naturală.

Se are în vedere și reabilitarea tuturor rețelelor din subteran. Sistemul de termoficare este regândit și va trece pe module termice, la fel ca pe str. Vasile Alecsandri, Aurel Lazăr și în Piața Ferdinand.

Sistemul de iluminat se va realiza pe sistem LED, mobilierul urban va fi în linie cu cele prevăzute pentru zona centrală. Nu se propun zone verzi noi, însă se păstrează cele existente.

Durata de execuție a acestui proiect este de 12 luni, iar valoarea totală a investiției este de 10,2 milioane de lei, din care contribuția orașului este de 2%. Proiectul este finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Spectacol pentru elevii orădeni susținut de Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a prezentat marţi, la Colegiul naţional "Mihai Eminescu" din Oradea, un spectacol în premieră, dedicat elevilor, în cadrul proiectului pilot în România "Teatru contemporan în săli de clasă", a informat marţi, într-un comunicat, teatrul orădean.

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro