Șeful diplomației americane Mike Pompeo susține că ar exista „un număr semnificativ de dovezi” cum că coronavirusul provine dintr-un laborator din orașul chinez Wuhan, epicentrul pandemiei de Covid-19, relatează AFP, citat de HotNews.

„Există probe imense că de acolo a plecat”, a insistat secretarul de stat american, într-o declarație făcută la postul ABC. “Cei mai buni experți, până acum, cred că a fost făcut de mâna omului”, a mai declarat Pompeo, refuzând însă să spună dacă el crede că virusul ar fi fost eliberat intenționat de Beijing.

„China este cunoscută pentru tendința sa de a infecta lumea și de a folosi laboratoare care nu respectă normele”, a continuat secretarul de stat, adăugând că: „Nu este prima dată când lumea este pusă în pericol de un virus provenit din laboratoarele chineze”.

Pe de altă parte, Mike Pompeo și-a exprimat regretul cu privire la lipsa de cooperare a autorităților chineze pentru elucidarea originii pandemiei. „Ei continuă să împiedice accesul occidentalilor, celor mai buni medici… Trebuie să putem merge acolo. Încă nu avem eşantioanele virusului de care avem nevoie”, a denunțat şeful diplomaţiei americane.

Declarațiile secretarului de stat Mike Pompeo vin la doar câteva zile după ce președintele american Donald Trump a acuzat, miercuri, China că gestionează criza coronavirusului în așa fel încât el să piardă alegerile în SUA, iar serviciile americane de informații au anunțat joi că au ajuns la concluzia că noul coronavirus “nu a fost creat de om sau modificat genetic”.

FOTO: CAPTURĂ VIDEO

CITEȘTE ȘI

Trump acuză China că gestionează criza coronavirusului în așa fel încât el să piardă alegerile în SUA

BREAKING. Coronavirusul nu a fost creat de om – Serviciile de informații americane

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania