Fondul „Solidari în fața COVID-19”, gestionat de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura, prin platforma Timotion, a crescut datorită donatorilor individuali și a sponsorilor care cred în puterea solidarității, astfel că a adunat suficiente fonduri pentru a sprijini și alte grupuri vulnerabile în contextul COVID-19, cu ajutorul a cinci ONG-uri.

Prima tranșă de finanțări a plecat la mijlocul lunii aprilie către cinci ONG-uri care au asigurat medicamente, alimente și produse de igienă pentru sute de familii din județele Timiș și Caraș Severin, afectate de criza COVID-19.

La finalul lunii aprilie a plecat din Fondul „Solidari în fața COVID-19” a doua tranșă de finanțări nerambursabile, în valoare de 38.000 de lei, către alte cinci ONG-uri care au ajutat sute de familii din județele Timiș și Hunedoara, astfel:

1. Academia Mămicilor din Timișoara – 10.000 de lei – au distribuit alimente neperisabile, fructe, legume și produse de igienă pentru 80 de copii și familiile lor din localitățile Pișchia, Bencecu de Jos, Bencecu de Sus și Murani.

2. Asociația Educația la Sat din Coșteiu – 8.000 de lei – duc alimente și produse de igienă, scutece și lapte praf la zeci de familii din satele Hezeriș, Păru, Țipari, Valea Lungă si comuna Coșteiu.

3. Fundația de Abilitare Speranța – 4.000 de lei – au asigurat medicamente, dispozitive medicale (termometru, tensiometru) produse de igienă și dezinfectanți pentru un grup vulnerabil format din 6 persoane cu dizabilitate intectuală și psiho-socială, care au trăit aproape toată viața lor în instituții rezidențiale ale statului, iar în momentul de față sunt beneficiarii serviciului de locuire în comunitate UnLoc. Cele 6 persoane recent intrate în comunitate și-au pierdut proaspetele locuri de muncă din pricina crizei provocate de COVID-19.

4. Fundația Pentru Voi – 8.000 de lei – au asigurat medicamente, alimente, dezinfectanți și produse de igienă pentru 27 de adulți cu dizabilități de dezvoltare din cele 6 locuințe protejate ale Fundației din Timișoara, unde au parte de asistență, îngrijire și supraveghere permanentă 24/24.

5. Asociația Verde de Banat – 8.000 de lei – au dus alimente neperisabile la zeci de bătrâni din comuna Bătrâna, cea mai mică comună din România, și la mai multe familii din satele izolate din apropiere. Puteți sprijini acțiunile caritabile printr-o donație în fondul „Solidari în fața COVID-19” sau printr-un SMS (2 EUR) la 8837 cu textul TIMIȘ.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.