Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva lucrează la mai multe proiecte în mediul online, pentru a ține legătura cu publicul în perioada restricțiilor cauzate de pandemia de coronavirus.

Instituția muzeală lucrează în aceste zile la un proiect destinat, în principal, copiilor. Este vorba despre realizarea unei serii de materiale filmate, grupate sub denumirea de ”Viața la romani”, care vor fi încărcate pe canalul de Youtube al muzeului.

Echipa muzeului va încărca pe platforma online câte un videoclip pe săptămână, primul episod fiind despre ”Viața la romani. E ora mesei”, care va prezenta informații despre obiceiurile gastronomice din perioada Imperiului Roman.

În paralel, se lucrează la înscrierea Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) pe platforma internațională ViMuseum.com, o platformă online dedicată tuturor muzeelor din întreaga lume. În secțiunea de promovare a MCDR se vor regăsi informații reprezentative despre instituția muzeală și imagini din expozițiile sale de bază. Platforma deține și un magazin on-line.

(FOTO CREDIT: Festivalul Dac Fest)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania