Trupele de intervenţie ale poliţiei, jandarmeriei şi armatei au intervenit, marţi seara, la un supermarket din municipiul Baia Mare, unde izbucnise o bătaie cu săbii şi cuţite între două clanuri interlope locale, informează Agerpres.

Bătaia între cele două clanuri de romi a izbucnit, conform Agerpres, în parcarea magazinului, după care o parte dintre persoane au fugit în magazin, majoritatea având săbii şi cuţite. Conform declarațiilor unor martori, membrii celor două clanuri au aruncat cu marfă, cu sticle goale și tot ce au mai prins în mână. Unii aveau săbii, iar alții spray-uri lacromogene. Când au vrut să fugă, au spart tot ce au prins, inclusiv ușile de la magazin.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, echipele mixte au intervenit în urma unui apel la 112.

„În urma unui apel pe 112 care semnala un scandal între mai multe persoane, echipajul de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Jandarmi s-au deplasat de urgenţă în parcarea unui centru comercial din strada Grănicerilor. Ca urmare a intervenţiei poliţiştilor, starea conflictuală a fost aplanată, iar patru persoane implicate în scandal au fost imobilizate şi urmează a fi conduse la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor”, a precizat Florina Meteş.

În continuare se desfăşoară verificări pentru a se stabili toate împrejurările în care s-au comis faptele semnalate, urmând a fi dispuse măsurile legale, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Conform unor surse poliţieneşti, au loc percheziţii domiciliare la mai multe adrese din municipiul Baia Mare, la persoane posibil implicate în scandal.

Încă din cursul zilei, aceste persoane s-au ameninţat pe Facebook, iar seara şi-au dat întâlnire în faţa unui supermarket.

Persoanele participante la violenţa stradală sunt suspecte a fi implicate în traficul de persoane pentru practicarea prostituţiei şi contrabanda cu ţigări, unele dintre aceste întorcându-se recent acasă din străinătate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania