Noul Centru pentru managementul integrat al deșeurilor (CMID) din Cluj este pregătit să intre în funcțiune.

Potrivit Consiliului Județean (CJ) Cluj, instituția care a derulat investiția, este cel mai mare și mai modern centru pentru deșeuri din România și cea mai mare investiție din istoria județului.

Conducerea CJ Cluj susține că tot ce a depins de administrația județeană a fost făcut: centrul este funcțional, se finalizează procedura care va asigura operarea noului centru și a avut loc dezbaterea publică pentru obținerea autorizației integrate de mediu. Practic, a fost creat cadrul necesar pentru depozitarea deșeurilor în condiții conforme, atât din municipiul Cluj-Napoca, cât și din întregul județ.

“Astăzi este o zi istorică. Noul Centru pentru Managementul Integrat al Deșeurilor este o misiune îndeplinită cu succes. Livrăm ceea ce am promis clujenilor: un nou centru pentru deșeuri, cel mai mare din țară și cel mai performant, gata pentru a fi pus în funcțiune și pregătit pentru a încheia definitiv problemele de mediu.”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

După atingerea capacitații maxime de 75% la rampa temporară a RADP, urmează ca depozitarea să fie sistată pe actuala locație, iar deșeurile, după procesare și sortare, să fie stocate la noua celulă a CMID.

În perioada imediat următoare se vor stabili procedurile prin care deșeurile din județ vor fi preluate de operatori și aduse pentru sortare și ecologizare la centru.

Potrivit CJ Cluj, noul centru va rezolva problema depozitării deșeurilor din județ pentru următorii 20 de ani.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania