Cel mai mare centru de gestionare a deșeurilor din țară este funcțional

Data:

Noul Centru pentru managementul integrat al deșeurilor (CMID) din Cluj este pregătit să intre în funcțiune.

Potrivit Consiliului Județean (CJ) Cluj, instituția care a derulat investiția, este cel mai mare și mai modern centru pentru deșeuri din România și cea mai mare investiție din istoria județului.

Conducerea CJ Cluj susține că tot ce a depins de administrația județeană a fost făcut: centrul este funcțional, se finalizează procedura care va asigura operarea noului centru și a avut loc dezbaterea publică pentru obținerea autorizației integrate de mediu. Practic, a fost creat cadrul necesar pentru depozitarea deșeurilor în condiții conforme, atât din municipiul Cluj-Napoca, cât și din întregul județ.

“Astăzi este o zi istorică. Noul Centru pentru Managementul Integrat al Deșeurilor este o misiune îndeplinită cu succes. Livrăm ceea ce am promis clujenilor: un nou centru pentru deșeuri, cel mai mare din țară și cel mai performant, gata pentru a fi pus în funcțiune și pregătit pentru a încheia definitiv problemele de mediu.”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

După atingerea capacitații maxime de 75% la rampa temporară a RADP, urmează ca depozitarea să fie sistată pe actuala locație, iar deșeurile, după procesare și sortare, să fie stocate la noua celulă a CMID.

În perioada imediat următoare se vor stabili procedurile prin care deșeurile din județ vor fi preluate de operatori și aduse pentru sortare și ecologizare la centru.

Potrivit CJ Cluj, noul centru va rezolva problema depozitării deșeurilor din județ pentru următorii 20 de ani.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Clujul este singurul județ în care se emit certificate de urbanism digitale

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a lansat, marţi, o platformă web dedicată emiterii, în format digital, a certificatelor de urbanism, devenind, astfel, primul for din ţară care emite astfel de documente în format digital.

Lucrări ale unor fotografi şi cineaşti maghiari, prezentate la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expoziţia va fi deschisă până la data de 5 iunie şi prezintă lucrări care provin din expoziţiile “Fotografii ale unor artişti plastici” şi “Fotografii ale unor cineaşti”, expuse anterior la Muzeul de Artă Contemporană (Műcsarnok) din Budapesta.

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro