Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat că o mare parte dintre măsurile de protecție instituite în perioada stării de urgență, care s-au dovedit benefice pentru pacienți, vor fi menținute și în perioada următoare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Menținerea acestor măsuri are ca scop limitarea răspândirii infecției cu coronavirus în rândul populației care accesează servicii medicale.

Pe perioada stării de urgență, CNAS a transmis recomandarea ca pacienții să se adreseze mai întâi telefonic medicului de familie, urmând ca acesta să decidă, după caz, dacă le acordă o consultație la distanță, îi cheamă la cabinet pentru o consultație clasică sau îi direcționează către un medic specialist. Această recomandare va rămâne valabilă și în perioada următoare, când  CNAS  va promova toate reglementările referitoare la modalitatea de acordare a serviciilor medicale ce vor intra în vigoare.

„O parte din restricțiile instituite prin ordonanțele militare vor fi înlocuite cu noi reglementări, dar este necesar și un grad mai mare de responsabilitate din partea populației. Facem apel către cetățeni să adopte în continuare un comportament prudent, în concordanță cu recomandările specialiștilor, pentru a preveni îmbolnăvirile cu COVID-19”, a declarat președintele CNAS, Adela Cojan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania