Două familii din Vișeu de Sus, care au venit acasă din Austria la sfârșitul lunii trecute, au evitat carantina și au ajuns în atenția autorităților.

Este vorba despre patru persoane, care sunt cercetate în prezent de procurorii maramureșeni pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

„În data de 30.04.2020, în urma unor informații vizând răspândirea noului virus COVID 19, organele de cercetare penală din cadrul Poliției orașului Vișeu de Sus s-au deplasat la domiciliile a patru persoane domiciliate pe raza orașului Vișeu de Sus, de fapt două familii, unde au constatat faptul că, la data de 27.04.2020, în jurul orei 14:10, acestea au intrat în țară, prin vama Nădlac, întorcându-se din Austria cu un autoturism, evitând carantina. Ajunşi acasă la Vişeu de Sus, cele două familii s-au autoizolat, dar vecinii s-au sesizat şi au anunţat Poliţia”, a anunțat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

Procurorii continuă cercetările pentru a se stabili toate împrejurările pentru care persoanele din Vișeu de Sus nu au fost plasate în carantină.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania