Spitalul Judeţean Timişoara ar putea obţine statut de spital regional

Data:

Consiliul de administraţie al Spitalului Judeţean Timişoara va discuta în şedinţa de marţi ”ideea” de a obţine statut de spital regional, prin hotărâre de guvern, fără a exclude construirea unui spital regional nou, a declarat luni managerul unităţii sanitare, Raul Pătraşcu, citat de Agerpres.

Timişoara a fost exclusă de fosta guvernare de pe lista cu primul lot de spitale regionale, care vor fi construite doar la Cluj, Iaşi şi Craiova.

“Mâine se discută ideea de a obţine un statut de spital regional pentru spitalul judeţean. Nu ar fi o premieră în ţară, acest lucru s-a întâmplat deja cu Spitalul Judeţean Iaşi, care a primit statutul de spital regional, deşi acolo se construieşte unul regional. Acest lucru vrem să-l facem şi noi, pentru că ne deschide oportunităţi de dezvoltare şi finanţare consistentă pentru spital. Am avut discuţii la nivel de guvern despre această posibilitate, dar şi despre includerea Timişoarei pe lista de construire a unui spital regional separat, de la zero, în noul exerciţiu bugetar (UE – n.r.), care începe de anul viitor”, a afirmat Raul Pătraşcu.

Potrivit acestuia, construirea unui spital regional nou ia câţiva ani, iar spitalul din Timişoara nu poate stagna, “având datoria faţă de pacienţi şi personalul medical de a evolua” şi ţinând cont de faptul că de peste 50 de ani Spitalul Judeţean Timişoara este de fapt unul regional, unde sunt trataţi numeroşi bolnavi din vestul ţării şi din alte zone.

“Având în vedere toate aceste aspecte, propunerea noastră este una justificată, fiind susţinută de toţi cei din cadrul spitalului, pentru că aduce beneficii tuturor. Propunerea fundamentată din şedinţa consiliului de administraţie al spitalului, de marţi, va fi înaintată Ministerului Sănătăţii şi Guvernului, care să emită o hotărâre de guvern în acest sens. Schimbarea de statut implică, la fel ca şi la spitalul din Iaşi, o finanţare mai bună de la Casa de Asigurări de Sănătate, prioritizarea pentru proiecte majore de investiţii pe infrastructură şi anume pentru secţiile noastre care şi-au dorit excelenţa pe parcursul zecilor de ani, dotarea cu aparatură sau chiar construirea de clădiri pentru crearea unor centre de excelenţă, care să trateze pacienţii la nivelul secolului în care ne aflăm”, a detaliat managerul spitalului.

Pătraşcu a subliniat că atât în consiliul de administraţie, cât şi în întregul spital nu există opozanţi ai ideii de transformare în spital regional, “dimpotrivă, pentru că toată lumea beneficiază”.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Convoi umanitar organizat de Consiliul Judetean Timis si Crucea Rosie pentru Ucraina

Trei TIR-uri incarcate cu medicamente, alte produse farmaceutice, dezinfectanti, lenjerii de pat, saltele si produse alimentare neperisabile au plecat de la Timisoara spre Harkov, in Ucraina. Consiliul Judetean Timis a alocat banii necesari din fondul de rezerva.