fbpx
5.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSFond de solidaritate pentru familiile maramureșene afectate economic de pandemia de COVID-19

Fond de solidaritate pentru familiile maramureșene afectate economic de pandemia de COVID-19

Publicat în

spot_img
spot_img

Constituirea unui fond de solidaritate pentru familiile afectate de șomaj, de șomajul tehnic sau chiar de pierderea locului de muncă în urma pandemiei Covid-19, reprezintă una dintre cele 4 inițiative publice dezbătute în întânirea restrânsă cu oamenii de afaceri din județ, care a avut loc marți, 5 mai, printr-un demers comun al președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și al președintelui Camerei de Comerț și Industrie, Florentin Tuș.

Prin această inițiativă va fi oferit necesarul de alimente și/sau produse de protecție pentru ca maramureșenii cu o situație economică CRITICĂ să depășească această încercare. Fondul de solidaritate urmează să fie asigurat de către administrația județeană și de către autoritățile locale.

Deși la nivelul măsurilor de distanțare socială se vorbește despre o relaxare, în mediul economic este imperios necesar să existe o mobilizare maximă, pentru a putea dinamiza ACTIVITATEA ȘI PRODUCȚIA LOCALĂ.

„Interesul autorităților județene și al administrațiilor locale este ca maramureșenii să poată să se întoarcă la muncă, în cel mai scurt timp, pentru a reporni motoareleeconomiei locale și județene. În dezbaterea extrem de pertinentă care s-a întins pe parcursul a mai mult de două ore, am discutat despre ce putem face pentru a veni în sprijinul maramureșenilor care sunt cei mai afectați de criza sanitară care, astăzi, s-a transformat într-o criză economică.”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

În cadrul unui parteneriat care va fi încheiat între Consiliul Județean Maramureș, Instituția Prefectului și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș, vor fi identificate acele familii care trec cel mai greu prin criza economică. Se dorește ajutarea familiilor unde AMBII PARTENERI au avut de suferit, respectiv unul a fost trimis în șomaj tehnic și altul în șomaj sau, chiar mai grav, unuia dintre ei i s-a desfăcut contractul de muncă, iar celălalt este în șomaj sau șomaj tehnic. Totodată, se vor avea în vedere și familiile monoparentale care trec prin situații dificile în aceste momente.

✅ Instituția Prefectului în colaborare cu autoritățile locale vor identifica familiile cel mai greu încercate de criza economică, AJOMF va prezenta situația înregistrată la nivelul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, iar administrația județeană în colaborare cu primăriile vor identifica măsurile menite să vină în ajutorul acestora.

Redactia

Articole recente

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

Mai multe articole de același fel

Concert „Madrigal for Babies” la Sighetu Marmației

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invită publicul din județul Maramureș la Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies”, eveniment creat special pentru bebeluși (0-12 luni) și părinții acestora, precum și femei însărcinate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.