Constituirea unui fond de solidaritate pentru familiile afectate de șomaj, de șomajul tehnic sau chiar de pierderea locului de muncă în urma pandemiei Covid-19, reprezintă una dintre cele 4 inițiative publice dezbătute în întânirea restrânsă cu oamenii de afaceri din județ, care a avut loc marți, 5 mai, printr-un demers comun al președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și al președintelui Camerei de Comerț și Industrie, Florentin Tuș.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Prin această inițiativă va fi oferit necesarul de alimente și/sau produse de protecție pentru ca maramureșenii cu o situație economică CRITICĂ să depășească această încercare. Fondul de solidaritate urmează să fie asigurat de către administrația județeană și de către autoritățile locale.

Deși la nivelul măsurilor de distanțare socială se vorbește despre o relaxare, în mediul economic este imperios necesar să existe o mobilizare maximă, pentru a putea dinamiza ACTIVITATEA ȘI PRODUCȚIA LOCALĂ.

„Interesul autorităților județene și al administrațiilor locale este ca maramureșenii să poată să se întoarcă la muncă, în cel mai scurt timp, pentru a reporni motoareleeconomiei locale și județene. În dezbaterea extrem de pertinentă care s-a întins pe parcursul a mai mult de două ore, am discutat despre ce putem face pentru a veni în sprijinul maramureșenilor care sunt cei mai afectați de criza sanitară care, astăzi, s-a transformat într-o criză economică.”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

În cadrul unui parteneriat care va fi încheiat între Consiliul Județean Maramureș, Instituția Prefectului și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș, vor fi identificate acele familii care trec cel mai greu prin criza economică. Se dorește ajutarea familiilor unde AMBII PARTENERI au avut de suferit, respectiv unul a fost trimis în șomaj tehnic și altul în șomaj sau, chiar mai grav, unuia dintre ei i s-a desfăcut contractul de muncă, iar celălalt este în șomaj sau șomaj tehnic. Totodată, se vor avea în vedere și familiile monoparentale care trec prin situații dificile în aceste momente.

✅ Instituția Prefectului în colaborare cu autoritățile locale vor identifica familiile cel mai greu încercate de criza economică, AJOMF va prezenta situația înregistrată la nivelul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, iar administrația județeană în colaborare cu primăriile vor identifica măsurile menite să vină în ajutorul acestora.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania